Jianu (CNIPMMR): Doua din trei IMM-uri nu au renegociat salariile, odata cu transferul contributiilor

florin-jianu-436x291.jpg

Doua treimi dintre intreprinderile mici si mijlocii din Romania nu au renegociat salariile angajatilor, odata cu transferul contributiilor sociale, si au ales sa dea angajatilor, ca alternativa, prime sau bonusuri, pentru a nu scadea salariile, a declarat, marti, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, intr-o conferinta de presa.

“In ultimul test IMM, de la sfarsitul anului trecut, 87,7% dintre intreprinderi s-au opus acestei masuri. Numai unul din trei intreprinzatori a initiat si a dus la capat acele negocieri colective. Deci doi din trei intreprinzatori nu au facut acest lucru”, a sustinut Jianu.

Potrivit acestuia, intreprinzatorii au luat aceasta decizie intrucat nu se stie inca in ce forma va iesi din Parlament ordonanta care prevede transferul contributiilor de la angajator la angajat.

“PSD deja a dat declaratii ca legea ar putea sa fie schimbata in Parlament. Deci intreprinzatorii nu au siguranta faptului ca, daca a plecat o ordonanta de urgenta intr-o forma din Guvern, ea va avea aceeasi forma cand va fi votata in Parlament si atunci doua treimi din ei au ales sa astepte sa vada cum va iesi legea din Parlament”, a aratat Jianu.

Ca alternativa, aceste firme au ales alte modalitati de a compensa scaderea salariilor nete, precum premii, prime, bonusuri.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.