Comisia Europeana invata IMM-urile sa-si recupereze datoriile de peste granite

antreprenori.jpg

antreprenoriComisia Europeana a demarat o campanie menita sa ajute IMM-urile sa-si recupereze sumele datorate de partenerii din alte tari.

Campania isi propune sa informeze IMM-urile cu privire la legile si instrumentele pe care le au la dispozitie pentru urmarirea datornicilor de peste granite.

Multe IMM-uri au retineri sa desfasoare activitati in afara tarii lor de origine, de teama ca vor intampina proceduri complicate atunci cand vor solicita plata serviciilor sau a produselor furnizate.

Adeseori, IMM-urile gasesc ca este prea complicat sau costisitor – din cauza tarifelor de consultanta juridica, de traducere a documentatiei, etc. – pentru a demara procedurile legale impotriva companiilor sau a clientilor individuali din alte state membre UE.

Problema este foarte spinoasa, in contextul actualei crize economice, cand mersul in strainatate nu mai este o simpla optiune, ci in multe cazuri a devenit o obligatie pentru firmele care doresc sa devina mai competitive.

De aceea, Comisia Europeana organizeaza o serie de evenimente la nivel national, in toate cele 27 de state membre, plus Croatia, in perioada martie 2013-iunie 2014.

Scopul intalnirilor este sa furnizeze IMM-urilor care deruleaza afaceri peste granite informatii-cheie despre managementul datoriilor.

“Prin aceasta campanie dorim sa incurajam micile intreprinderi sa-si extinda activitatea peste granite. Facilitarea recuperarii datoriilor este esentiala pentru ce ne-am propus. In acest moment 21 de milioane de IMM-uri din UE se confrunta cu astfel de obstacole atunci cand tatoneaza pietele externe. Aceste incertitudini au la baza lipsa de cunoastere a mecanismelor existente pentru reducerea riscurilor din contractele transfrontaliere. O parte din vina o poarta si insuficienta preocupare a firmelor in ceea ce priveste managementul datoriilor, dar si diferentele culturale intre partenerii de afaceri din diferite state membre”, a declarat Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene.

In Romania, evenimentul este programat pentru luna martie 2014, la Bucuresti.

Comisia va reveni cu amanunte privind data si locatia exacta, pe site-ul oficial al campaniei.

Sursa: Comisia Europeana

One thought on “Comisia Europeana invata IMM-urile sa-si recupereze datoriile de peste granite”

  1. predoe ionel spune:

    doresc si eu finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.