Samsung cauta startup-uri de inteligenta artificiala. Fond de investitii de 150 milioane dolari

inteligenta-artificiala_2.jpg

Samsung a creat un fond de investitii de 150 de milioane de dolari, prin care vrea sa finanteze startup-uri din domeniul inteligentei artificiale (AI). Compania este interesata de firme aflate la inceput de drum pentru prime runde de investitii si finantari de tip seed.

NEXT Q, fond anuntat inca de anul trecut de Samsung are un buget total de 150 de milioane de dolari pe care sa ii investeasca in starutp-uri care vin sa rezolve problemele inteligentei artificiale sau care folosesc inteligenta artificiala pentru a rezolva diferite probleme din domeniul IT, noteaza techcrunch.com.

Fondul a facut deja cateva investitii, una dintre ele este finantarea oferita firmei Covariant. AI – un startup care educa robotii sa capete anumite aptiduni.

“In ultimii zece ani am urmarit cum softurile au inghitit lumea. Acum este randul inteligentei artificiale sa inghita softurile. Lansam Q Fund pentru a sustine urmatoarea generatie de startup-uri AI care vrea sa sape mai adang pentru a afla mult mai mult fata de stim azi”, spune Vincent Tang, de la Samsung NEXT Ventures.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.