Comisia Europeană lucrează la un ajutor de stat pentru a contracara efectele economice ale coronavirusului și eliberarea în piață a 7,5 miliarde euro pentru investiții

dfc669d54c001eae462ee65ee621d353-1000x500-1.jpg

Comisia Europeană a primit mandat, în cadrul videoconferinței de marți pe tema Covid – 19, să acționeze pentru a contracara efectele economice adverse. Se are în vedere, printre altele, un ajutor de stat pentru companiile care au nevoie și o „Inițiativă de investiții privind răspunsul împotriva virusului”, conform unui comunicat al instituției.

„În primă instanță, trebuie să acționăm la nivel macroeconomic. Vom folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a ne asigura că economia Europei trece cu bine prin acest moment. Asta presupune coordonare la nivel de state membre, Comisie și Banca Centrală Europeană. Mă bucur că liderii au ales o asemenea strategie de coordonare”, se arată în document.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că lucrează la următoarele măsuri pentru a susține statele membre în efortul depus până acum:

  • Ne vom asigura că ajutorul de stat va putea fi oferit companiilor care au nevoie de el
  • În al doilea rând, ne vom folosi la maximum de flexibilitatea de care dispunem în cadrul Pactului de Stabilitate și Creștere

„Voi veni cu propuneri concrete înaintea reuniunii Eurogrup de luni, 16 martie. Așadar, pe ambele planuri, vom clarifica foarte rapid regulile pentru statele membre”, a spus ea.

Inițiativa de investiții privind răspunsul împotriva virusului

În cele din urmă, va prezenta o „Inițiativă de investiții privind răspunsul împotriva virusului” (Corona Response Investment Initiative) direcționată către:

  • sistemele de sănătate;
  • IMM-uri;
  • piețele muncii;
  • alte părți vulnerabile ale economiilor noastre;

“Investițiile vor fi considerabile și vor ajunge rapid la 25 de miliarde de euro. Pentru a realiza acest lucru, voi propune Consiliului și Parlamentului în această săptămână să elibereze în piață 7,5 miliarde de euro de lichidități pentru investiții. Voi înființa un grup operativ care… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.