Compania Autoliv si-a marcat oficial venirea la Iasi, printr-o intalnire cu primarul Mihai Chirica

DSC_8124.jpg

Compania Autoliv, liderul mondial din domeniul sistemelor de siguranta auto, si-a marcat oficial venirea in Iasi, printr-o intalnire cu primarul Mihai Chirica. Subsidirara din Romania a grupului suedez Autoliv a fost reprezentata la intalnire de Ionel Fierbinteanu – Country Manager, Catalin Tanasa – Engineering Manager al diviziei de electronice si Marius Jude – Site Manager Autoliv Iasi. Amfitrionul intalnirii a fost Marius Alexa, reprezentant al initiativei ”Invest in Iasi”, care a subliniat importanta deciziei Autoliv de a intra pe piata muncii din Iasi.

”Venim in Iasi pentru a oferi inginerilor job-uri care sa le exploateze potentialul la maxim, vrem sa ii implicam in proiecte de nivel global, de mare impact, astfel incat, asa cum facem si la Timisoara, sa dezvoltam aici tehnologie de cel mai inalt nivel. Vom aduce know-how-ul Autoliv in Iasi, dorim sa crestem ingineri tineri si sa construim, in timp, un centru important in ingineria mondiala din domeniul automotive. Ne dorim ca in urmatorii doi-trei ani de zile sa avem minim 200 de ingineri la Iasi, iar proiectele pe care le vom dezvolta aici vor contribui la viitorul industriei auto” a declarat Ionel Fierbinteanu.

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica s-a aratat incantat de decizia Autoliv de a veni in Iasi. ”Autoliv este una dintre ”perlele” care lipseau de pe coroana de companii IT din Iasi. Este un angajator extrem de important la nivel national, dar si mondial, si am incredere ca pentru dezvoltarea orasului si a pietei muncii de aici, ziua de astazi este una importanta. Primaria Iasi va avea mereu portile deschise si va oferi suport tuturor companiilor care doresc sa investeasca in orasul nostru.”

Inginerii recrutati de Autoliv vor activa in cladirile complexului United Business Center, si vor dezvolta si testa cu precadere software pentru produse Active Safety, de ultima generatie, dar si pentru sisteme Passive Safety.

Toti cei dornici de informatii suplimentare ii pot contacta pe reprezentantii companiei la adresa [email protected] sau pot afla mai multe detalii despre pozitiile deschise in Iasi pe pagina de web www.autolivjobs.ro/iasi.

Autoliv detine in prezent fabrici in Brasov, Lugoj, Sfantu Gheorghe, Resita si Onesti, dar si centre de inginerie si dezvoltare in Brasov si Timisoara. Compania s-a aflat in 2015 pe locul opt in topul celor mai mari exportatori din economie, in urcare de pe pozitia a 11-a in anul anterior, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica (INS). Astazi, ea numara aproape 11.000 de angajati in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.