Competitia europeana pentru solutii sociale inovatoare

Barosso_castigatori_premii.jpg

Comisia Europeana lanseaza in fiecare an o competitie destinata antreprenorilor sociali, care promoveaza si finanteaza solutii inovatoare de crestere a gradului de ocupare pe piata muncii. In 2015, competitia are ca tema New Ways to Grow si va sprijini ideile antreprenoriale pentru dezvoltarea unui model european de crestere.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 8.05.2015
Buget: 150.000 euro
Valoare premiu: 50.000 euro

x-defaultCe proiecte vor fi premiate

European Social Innovation Competition va finanta cu cate 50.000 de euro trei proiecte de antreprenoriat social.

Propunerile trebuie sa vizeze teme precum:

  • provocarile economiei actuale, modul in care aceasta se schimba continuu;
  • noi perspective asupra modului de aprovizionare, productie sau livrare, precum si modul in care sunt folosite principalele produse sau servicii;
  • conceperea de noi tehnologii inteligente sau folosirea mai eficienta a tehnologiei deja existente, pentru binele oamenilor;
  • gasirea de noi solutii sau abordari pentru provocarile societatii actuale si viitoare.

Solicitanti eligibili

Pot participa companii, organizatii non-profit sau persoane fizice din Romania, atat pentru proiecte noi, cat si pentru extinderea unor proiecte aflate deja in derulare.

Nu exista o limita a numarului de proiecte depuse.

Care sunt conditiile de finantare

Cele mai bune trei initiative antreprenoriale (selectate de juriu), vor primi fiecare cate 50.000 de euro. Se asteapta de la castigatori sa foloseasca aceasta finantare pentru a-si pune in practica ideile, in beneficiul grupurilor-tinta, dar nu exista restrictii impuse referitoare la cum vor fi folositi banii.

Organizatorii ofera candidatilor si o serie de alte oportunitati, care sa creasca sansele de implementare pentru propunerile lor:

  • Organizarea unei sesiuni de mentorat inainte de etapa finala a competitiei. Mentorii, antreprenori cu experienta, vor oferi asistenta pentru dezvoltarea unui plan de afaceri sustenabil.
  • Facilitarea contactului participantilor cu potentiali investitori sau parteneri, in cadrul unei sesiuni de networking si mentorat care va avea loc dupa finalizarea competitiei.
  • Promovarea celor mai bune idei prin canalele proprii (site-ul competitiei, social media, etc.)

Termen-limita

Candidaturile se depun online, prin completarea unui formular tipizat, pana la data de 8 mai 2015, ora 12.00 (CET).

Propunerile vor fi jurizate de experti provenind din mediul academic, mediul de afaceri sau sectorul non-profit. Acestia vor analiza propunerile in functie de gradul de inovare (50%), impact (30%) si sustenabilitate (20%).

Primele 30 de propuneri vor intra in semifinala si vor participa la sesiunea de mentorat, care se va desfasura la inceputul lunii septembrie 2015. In urma acesteia, semifinalistii vor elabora un plan detaliat al propunerii lor.

Planurile de afaceri vor intra intr-o noua faza de jurizare, pentru stabilirea celor mai bune 10 proiecte. Dintre acestea, 3 proiecte vor fi finantate cu cate 50.000 de euro. Castigatorii competitiei vor fi anuntati in cadrul unei Gale de premiere, organizate pe 25 noiembrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Finantator: Comisia Europeana
[caseta-final-fise]

2 thoughts on “Competitia europeana pentru solutii sociale inovatoare”

  1. marina petras spune:

    Se poate de scris cererea de finantare din republica moldova?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.