Competitie pentru selectia de idei de afaceri ale persoanelor cu dizabilitati

Down.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Institutul pentru Politici Publice (IPP) anunta lansarea unei competitii de proiecte care are ca scop incurajarea dezvoltarii unor intreprinderi sociale/ale unor activitati de antreprenoriat social initiate de persoanele cu dizabilitati si destinate nevoilor speciale ale acestora. Primele 3 aplicatii castigatoare vor fi sustinute financiar pentru demararea/lansarea proiectelor.

Obiectivul acestei competitii este de a sustine antreprenoriatul social initiat chiar de catre persoanele cu dizabilitati – un accent deosebit se va pune asupra initiativelor provenind din partea persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Cine poate participa la competitie?

La competitie pot participa persoane fizice cu domiciliul in Romania care fac dovada angajamentului de a inregistra, pe durata derularii proiectului, o persoana juridica prin intermediul careia sa desfasoare activitatea de antreprenoriat social propusa (forma juridica fiind la libera alegere a aplicantului – ONG – unitate protejata, firma, PFA).

Competitorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa semneze un angajament scris ca prin structura de economie sociala nou creata/activitatea de antreprenoriat social initiata ca urmare a obtinerii premiului va crea cel putin 1 loc de munca remunerat destinat angajarii unei persoane cu dizabilitati*, pe o durata de minim 1 an;
  • se puncteaza suplimentar unde initiativa vizeaza incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale;
  • se va puncta suplimentar fiecare al doilea loc de munca creat pentru persoanele cu dizabilitati in cadrul proiectului.

Pentru ce se poate solicita/obtine finantare?

Finantarea va consta in oferirea unui numar de 3 premii in bani: premiul I – 6000 USD, premiul 2 – 4000 USD si premiul 3 – 2000 USD si va putea fi utilizata ca un  grant de tip start-up prin care castigatorul va putea sa puna bazele structurii de economie sociala si sa faca minime cheltuieli de dotare/salarizare etc.

Proiectele vor consta in:

  • depunerea unei aplicatii de tip plan de afaceri, dupa modelul atasat aici, prin care aplicantul va descrie tipul de structura de economie sociala pe care doreste sa o initieze (sau sa o dezvolte daca deja exista) si cum raspunde aceasta in mod direct nevoii de integrare in munca a persoanelor cu dizabilitati
  • elaborarea unui buget pentru punerea in aplicare a planului de afaceri, in conformitate cu calendarul propus.

La acestea se vor atasa obligatoriu:

  • CV-ul aplicantului;
  • Copia actului de identitate;
  • Copia certificatului de incadrare in grad de handicap.

Ulterior etapei de selectie a castigatorilor, acestia vor beneficia de o sedinta cu un consilier juridic, respectiv cu un contabil pentru identificarea principalelor aspecte care trebuie avute in vedere pentru inregistrarea persoanei juridice si a evidentelor contabile.

La semnarea contractelor, castigatorilor li se va solicita si cazierul judiciar in original.

Pe durata dezvoltarii micro-afacerii, castigatorii vor beneficia de sprijinul IPP, care va contribui la sustenabilitatea structurii de economie sociala prin participarea in calitate de membru fondator/asociat la structura de economie sociala nou creata.

OSI MHI va sprijini aceste structuri cu asistenta specializata in consultanta pentru afaceri sociale.

Durata minima a proiectelor trebuie sa fie de 6 luni.

Finantarea nu poate fi folosita pentru acordarea de subventii sau beneficii sociale. Castigatorii nu pot subcontracta activitatile prevazute in planul de afaceri.  

Aplicatiile, impreuna cu bugetele si anexele obligatorii pot fi transmise prin e-mail la adresa [email protected] pana la data de 15 noiembrie a.c. Pot fi adresate intrebari in legatura cu conditiile de participare la concurs pana la data de 30 octombrie a.c., la adresa de e-mail: [email protected].

Castigatorii vor fi selectati de un juriu format din 3 specialisti in domeniul economiei sociale si vor fi informati printr-o scrisoare oficiala asupra rezultatului final al evaluarii pana la data de 20 noiembrie a.c.

Sursa: Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Finantator: Open Society Institute – Mental Health Initiative (OSI MHI)

Website-ul programului
Regulament
Formular

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top