Finantare pentru activitati ce cresc gradul de constientizare privind valoarea proprietatii intelectuale

laptop.jpg

Aceasta cerere de propuneri de proiecte are ca si obiectiv cresterea gradului de constientizare cu privire la valoarea si beneficiile proprietatii intelectuale (PI), precum si cu privire la prejudiciile cauzate de incalcari, prin implicarea partilor interesate, a multiplicatorilor si a mass-mediei, precum si prin stimularea intalnirilor fata in fata.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.03.2015
Buget alocat: 5.000.000 euro

Obiectivele specifice ale prezentei cereri de propuneri sunt de a familiariza cetatenii UE cu proprietatea intelectuala si valoarea acesteia, de a-i informa cu privire la prejudiciile cauzate de contrafacere si piraterie, de a le arata cetatenilor UE impactul pe care il are proprietatea intelectuala asupra vietii lor de zi cu zi, de a darama mituri si de a schimba mentalitatile fata de PI si, in special, fata de contrafacere si piraterie.

ohimlogo_enSolicitanti eligibili

Solicitantii considerati eligibili pentru a raspunde prezentei cereri de propuneri trebuie: sa fie o entitate juridica, publica sau privata.

O astfel de organizatie poate fi:

 • o organizatie sau asociatie fara scop lucrativ, ONG-uri;
 • un organism public de la nivel local, regional sau national;
 • o universitate, fundatie…
 • sa fie inregistrata in unul dintre cele 28 de state membre si sa prezinte dovezi emise in tara de inregistrare care sa certifice ca solicitantul este infiintat si inregistrat in mod corect de mai mult de doi ani.

Entitatile publice care primesc fonduri sau sprijin din partea OAPI prin alte masuri de finantare, precum programele de cooperare care urmaresc atingerea acelorasi obiective precum prezenta cerere de propuneri nu sunt eligibile (de exemplu, oficiile PI nationale si regionale, organizatiile internationale).

In cazul colaborarii cu parteneri asociati care participa in cadrul unei propuneri, indiferent de rolul acestora in cadrul proiectului, fiecare partener trebuie sa satisfaca criteriile de eligibilitate aplicabile solicitantului si trebuie sa semneze o scrisoare de intentie.

O cerere poate fi coordonata si depusa – in numele tuturor participantilor – doar de un singur solicitant, reprezentantul legal al organizatiei solicitante.

Persoanele fizice nu pot depune o cerere de grant.

Actiuni eligibile

Durata maxima (perioada de eligibilitate) este de 12 luni de la data semnarii acordului de grant. Se poate acorda o prelungire de inca maximum 6 luni.

Sectoarele sau temele specifice cu care trebuie sa aiba legatura actiunile sunt proprietatea intelectuala si aspectele legate de contrafacere si piratarea drepturilor PI.

Actiunile trebuie sa se desfasoare in una sau mai multe dintre urmatoarele tari: cele 28 de state membre ale UE.

Tipurile de actiuni care pot primi finantare in cadrul prezentei cereri de propuneri: activitati de crestere a gradului de constientizare care sa poata fi masurate si evaluate in raport cu indicatori-cheie de performanta predefiniti. Sunt incurajate activitatile cu dimensiune interactiva, inclusiv legaturile cu platformele de socializare/platformele online.

Urmatoarele tipuri de actiuni nu sunt eligibile:

 • proiecte care vizeaza exclusiv sau in cea mai mare parte sponsorizari individuale pentru participarea sau sustinerea de discursuri in cadrul atelierelor, seminarelor, conferintelor si congreselor sau in cadrul oricaror alte evenimente;
 • proiecte care vizeaza exclusiv sau in cea mai mare parte burse individuale pentru studii sau cursuri de formare.

Activitatile care vor fi finantare in cadrul prezentei cereri de propuneri vizeaza, de exemplu (lista nu este exhaustiva):

 • activitatile legate de mass-media si platformele de socializare;
 • productia si distribuirea de materiale audiovizuale, publicatii, comunicari electronice;
 • organizarea de evenimente, targuri, expozitii, activitati de formare etc.;
 • informare si divertisment (infotainment) (dezbateri, programe pentru tineret, concursuri de cultura generala, programe muzicale …);
 • instrumente web, activitati, solutii online etc.

Buget

Bugetul total disponibil pentru cofinantarea proiectelor in cadrul prezentei cereri este 500.000 EUR.

Contributia financiara din partea OAPI nu poate depasi 80% din costurile totale eligibile prezentate de solicitant si trebuie sa se incadreze intre 15.000 EUR si 50.000 EUR.

OAPI isi rezerva dreptul de a nu aloca toate fondurile disponibile.

Termenul de depunere a dosarelor

Cererile de grant trebuie intocmite in una dintre urmatoarele limbi: engleza, franceza, spaniola, germana si italiana, utilizand pachetul oficial de cerere. Se incurajeaza depunerea cererilor in limba engleza.

Cererile trebuie depuse cel tarziu la 31 martie 2015 conform stampilei oficiului postal sau depuse personal la OAPI, la urmatoarea adresa:

Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs)
Avenida de Europa 4
03008 Alicante
ESPAÑA

Nu se accepta nicio alta metoda de depunere a cererilor.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: OAMI.Europa.eu
Finantator: Office for Harmonization in the Internal Market

[caseta-final-fise] 

One thought on “Finantare pentru activitati ce cresc gradul de constientizare privind valoarea proprietatii intelectuale”

 1. Popescu Ioana spune:

  O intrebare cu privire la data limita de depunere a proiectelor:

  ”Cererile trebuie depuse cel tarziu la 31 martie 2015 conform stampilei oficiului postal.”

  In acest caz, data de 31 martie este cea a predării proiectului către curier/poștă sau trebuie să ajungă la finanțator în această zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.