Comuna in care se traieste mai bine ca la oras

au-fost-alese-cele-mai-frumoase-sate-culturale-din-romania-mai-multe-comune-din-transilvania-au-ajuns-in-top.jpg

O comuna din judetul Mehedinti este campioana la absorbtia de fonduri europene. In ultimii 10 ani, primaria sisesti a castigat 18 proiecte europene in valoare de peste 3 milioane de euro. Cu bani europeni, primaria si-a infiintat propriul serviciu de salubritate, si-a cumparat autospeciala pentru pompierii voluntari din comuna si a investit si in proiecte in domeniul turismului si al mediului.

Primaria Sisesti a cumparat autospeciala cu 200.000 de euro, fonduri europene. Are aparatura de descarcerare si un cort care poate gazdui peste 300 de persoane in caz de calamitate. Masina a fost la peste 100 de interventii, fara a mai fi nevoie sa vina angajatii ISU din Drobeta Turnu-Severin, oras aflat la 50 de km.

In afara de serviciul pentru situatii de urgenta, comuna sisesti este singura din judet care are si serviciu de salubritate. Un proiect de peste 600.000 de euro a fost accesat de primarie, iar acum gunoiul din toata localitatea este transportat la groapa ecologica din Drobeta Turnu Severin.

Un milion de euro a fost obtinut de primarie pentru impadurirea localitatii, alte 200.000 de euro pentru ansamblul folcloric al comunei, dar si 75.000 de euro pentru ridicarea unui centru de informare turistica.

Acum, primaria are un proiect de 1 milion de euro pentru asfaltarea a 98 la suta din strazile si ulitele din comuna, iar cel mai probabil lucrarile vor incepe pana anul viitor. Comuna sisesti are peste 3.500 de locuitori.

Mai multe detalii in video.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.