Corina Cretu: Comisia Europeana sustine finantarea integrala a operatiunilor de reconstructie, in cazul catastrofelor naturale

corina-cretu.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a sustinut, marti, in cadrul lucrarilor Consiliului pentru Afaceri Generale (GAC) din Luxemburg, intentia Comisiei Europene ca statele membre afectate de dezastre naturale sa poata beneficia de o rata de co-finantare de 100% a lucrarilor de reconstructie prin intermediul fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat de presa al reprezentantei in Romania a forului european, dezbaterea din Luxemburg s-a axat pe trei puncte principale si anume: necesitatea simplificarii regulamentelor privind politica de coeziune in sprijinul beneficiarilor, imbunatatirea vizibilitatii acestei politici in Europa si importanta comunicarii beneficiilor reale pe care le aduce in toate regiunile, precum si pe propunerea Comisiei de finantare integrala a operatiunilor de reconstructie in cazul catastrofelor naturale.

De altfel, comisarul Corina Cretu a reamintit sprijinul acordat de catre presedintele Juncker in acest sens si a reiterat intentia Comisiei de a-si mentine propunerea initiala ca statele membre afectate de dezastre naturale sa poata beneficia de o rata de co-finantare de 100% a lucrarilor de reconstructie prin intermediul fondurilor europene.

“Este responsabilitatea noastra, a tuturor, sa comunicam mai mult pe marginea a ceea ce facem cu ajutorul politicii de coeziune in sprijinul tuturor cetatenilor nostri. Proiectele finantate prin intermediul fondurilor europene contribuie, peste tot, la crearea si mentinerea unui standard de viata european. in acest an crucial, in care se va decide viitorul politicii de coeziune, post-2020, voi prezenta impreuna cu colega mea, Marianne Thyssen, o serie de actiuni concrete prin care ne dorim sa facem cunoscute beneficiile politicii de coeziune. Uniunea Europeana nu inseamna Bruxelles, ci reprezinta expresia solidaritatii europene manifestata prin actiuni concrete si rezultate tangibile in fiecare stat membru si in fiecare regiune in parte si, implicit, in viata tuturor cetatenilor europeni”, a spus Cretu.

Oficialul roman si ministrii statelor membre vor continua discutiile in cadrul unui pranz de lucru, in timpul caruia se va discuta viitorul cadru al politicii de coeziune, post-2020.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.