Comunicat de presa

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) lansează, luni, 1 februarie 2010, campania “Află valoarea pământului tău! Recoltează fonduri europene!”, în cadrul căreia fermierii vor fi informaţi cu privire la fondurile alocate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2010, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.

„Prin intermediul acestei campanii de informare dorim ca fiecare fermier să afle care sunt schemele de sprijn disponibile în acest an şi, mai ales, care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafaţă. Informarea fermierilor este deosebit de importantă, atât pentru completarea corectă a cererilor, cât şi pentru absorbţia fondurilor alocate României”, a declarat Directorul General APIA, Melinda Kerekes.

Totodată, Directorul General APIA menţionează că, pentru completarea electronică a cererii de plată, fermierii au la dispoziţie aplicaţia IPA (Identificarea Parcelelor Agricole) Online, prin intermediul căreia pot să-şi stabilească declaraţia de suprafaţă. În cadrul campaniei, Centrele APIA vor organiza sesiuni de informare cu fermierii cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru SAPS 2010, la condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor/schemelor de sprijin pe suprafaţă. De asemenea, fermierii vor fi instruiţi asupra utilizării aplicaţiei IPA online.

Informaţii suplimentare

APIA derulează campania de depunere a cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă SAPS 2010 în perioada 1 martie – 17 mai 2010.

Măsurile/ schemele de sprijn pe suprafaţă

1. Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS)

2. Plăţi naţionale directe complementare (PNDC) – culturi arabile

3. Schema de plată separată pentru zahăr

4. Plăţi tranzitorii pentru tomate destinate procesării;

5. Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală:

Masura 211 – Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate;

Masura 212 – Plăţi compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural;

Măsura 214 – Plăţi de Agro-mediu (pachetul 1 – pajişti cu inaltă valoare naturală, pachetul 2 – practici agricole tradiţionale, pachetul 3 – pajişti importante pentru păsări, pachetul 4 – culturi verzi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.