Concurs de planuri de afaceri finantat prin POSDRU

creioane.jpg

idei-afaceriIn data de 11 mai 2015 a fost lansat concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului “Educatie in Afaceri pentru o Dezvoltare Economica Sustenabila”, implementat in cadrul unui parteneriat dintre Deloitte Consultanta SRL, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui si Fundatia “United Europe” Filiala Vaslui, cofinantat din Fondul Social European si prin bugetul de stat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 3 – Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1 – Promovarea culturii antreprenoriale.

Concursul are ca obiectiv selectarea a 50 de planuri de afaceri pentru finantare sub forma unor ajutoare de minimis alocate in cadrul Schemei de ajutor de minimis “Sprijin pentru antreprenori” aprobata prin Ordinul MFE nr.1063/20.10.2014.

Poate participa la concurs orice persoana fizica in urmatoarele conditii care trebuie indeplinite cumulativ:

  • are domiciliul sau rezidenta (viza de flotant) in judetele Alba, Bacau, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Botosani, Iasi, Neamt si Vaslui
  • are varsta minima de 18 ani la data depunerii planului de afaceri
  • are capacitate deplina de exercitiu
  • nu face obiectul unor restrictii privind desfasurarea de activitati economice (incompatibilitate, decadere, interdictie etc.), asa cum sunt acestea definite de legislatia romana in vigoare
  • nu este angajat al SC Deloitte Consultanta SRL, al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, al Fundatiei “United Europe” Filiala Vaslui, al firmelor din grupul Deloitte si nici ruda sau fin, pana la gradul 2 inclusiv, al unor angajati SC Deloitte Consultanta SRL, ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, al Fundatiei “United Europe” Filiala Vaslui sau ai firmelor din grupul Deloitte
  • nu a avut incheiate contracte de munca/ prestari servicii/ drepturi de autor in cadrul proiectului “Educatie in Afaceri pentru o Dezvoltare Economica Sustenabila”, ID 150936.

Schema de ajutor de minimis va fi accesata prin intermediul intreprinderilor create de catre castigatorii concursului de planuri de afaceri. Intreprinderile nou create trebuie sa aiba sediul social in zona de implementare a proiectului.

Evaluarea planurilor de afaceri se va realiza in perioada 11 mai 2015 – 7 iunie 2015, in doua etape: evaluarea conformitatii aplicatiei si a solicitantului, respectiv evaluarea tehnico-financiara a planului de afaceri.

In fiecare judet apartinand regiunilor de dezvoltare in care se deruleaza proiectul vor exista minim 2 idei de afaceri finantate, 40 dintre cele 50 de idei de afaceri care vor primi finantare vor apartine participantilor la cursurile “Competente de baza in antreprenoriat” organizate in cadrul proiectului, in lunile aprilie si mai, iar 25 de planuri de afaceri finantate vor apartine persoanelor din categoria de varsta 18-25 ani inmatriculati in invatamantul superior.

Plata ajutorului de minimis se va acorda in doua transe, pe baza unei cereri de subventie. O prima transa in valoare de maxim 80% din valoarea ajutorului va fi cordata in termen de 45 de zile de la semnarea acordului de finantare, iar a doua transa, reprezentand diferenta pana la 100% din ajutorul de minimis, va fi acordata odata ce beneficiarul face dovada cheltuirii a minim 75% din valoarea primei transe, nu mai tarziu de 2 octombrie 2015.

Beneficiarul ajutorului de minimis are obligatia de a mentine pentru o perioada de minim 6 luni dupa terminarea proiectului cele minim 2 locuri de munca create, respectiv de a mentine investitia pentru o perioada de minim 3 ani.

Termenul-limita de depunere a planurilor de afaceri este 30 mai 2015, ora 00.00.

Mai multe detalii despre acest concurs, aflati intrand pe www.educatieinafaceri.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top