Concurs de proiecte pentru tinerii din Regiunea Centru

tineri2.jpg

Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, gazduit de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, organizeaza un concurs cu premii pentru tinerii din Regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.10.2015
Buget alocat: 650 euro

Fiecare proiect inscris in acest concurs va deveni o sursa de motivatie si inspiratie pentru multi alti tineri.

absolventiConcursul se desfasoara in perioada 1 iunie – 31 octombrie 2015.

Pentru a fi luate in considerare ca fiind participante la concurs, propunerile trebuie trimise pe mail pana la 31 octombrie 2015, ora 24:00. Orice propunere inscrisa dupa termenul acesta nu va participa in concurs.

Acest concurs are ca obiectiv promovarea in mediul online (prin site-ul www.europedirect-adrcentru.ro si contul Facebook Europe Direct Regiunea Centru) a proiectelor derulate de tineri pe teritoriul Regiunii Centru, in perioada 2013-2015. Sunt vizate proiectele care au cel mai mare impact (din punct de vedere al persoanelor implicate si al beneficiarilor directi), care pot fi usor multiplicate sau care pot sa inspire un numar cat mai mare de persoane.

Conditii de participare

Participantii trebuie sa fie elevi sau studenti ai unei unitati de invatamant din cele 6 judete ale Regiunii Centru, respectiv: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu.

Participantii se pot inscrie individual sau colectiv. Proiectele se vor sustine prin imagini video sau foto, machete, eseuri, necesare pentru a sustine prezentarea, atragerea atentiei si sublinierea rezultatelor de catre cei ce au realizat proiectul in care s-au implicat.

Pot fi inscrise in concurs proiecte derulate de tineri pe teritoriul Regiunii Centru, posibil in parteneriat cu persoane si institutii din alte regiuni sau tari. Un participant poate inscrie mai multe propuneri in concurs atata timp cat acestea respecta tema concursului. Orice abatere de la aceasta regula poate duce la excluderea din concurs.

Este o conditie preliminara ca aceste proiecte sa fie derulate cu finantare prin fondurile comunitare (Erasmus, Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Youth Bank sau alte programe) sa sustina valorile europene incurajate de catre actiunile Uniunii Europene. Exceptia de la aceasta regula se poate stabili de catre organizator, justificat, daca sunt propuse proiecte inovative, cu rezultate ce sustin dezvoltarea unei comunitati, sunt purtatoare de valori civice si europene.

In vederea inscrierii in concurs, participantii vor trimite un e-mail la adresa [email protected].

Se vor acorda doua categorii de premii. Pentru premiul principal castigatorii vor fi desemnati in baza voturilor exprimate pe contul de Facebook al Centrului. Se iau in considerare aprecierile primite pentru fiecare propunere in parte. Nu se cumuleaza aprecierile primite pentru mai multe propuneri transmise de catre acelasi concurent. Pentru a doua categorie a premiilor, castigatorii vor fi desemnati din cei situati pe urmatoarele 3 locuri.

Dupa incheierea perioadei de inscriere, respectiv 31 octombrie 2015, cei inscrisi mai au la dispozitie o luna de zile, pana la 30 noiembrie 2015 in care isi pot promova proiectele inscrise. Pentru desemnarea castigatorilor se vor lua in calcul numarul de ”like-uri”/proiect inscrise la data de 30.11.2015.

Bugetul acestui concurs este de cca. 650 euro.

Vor fi acordate premii pentru fiecare membru din echipa inscrisa in concurs, mentionat ca fiind implicat in proiect.

Premiile se vor acorda in obiecte promotionale. De asemenea produsele finale vor fi promovate in cadrul viitoarelor actiuni ale Centrului Europe Direct Regiunea Centru si ADR Centru. Obiectele promotionale vor consta in echipamente sau obiecte utile mediului lor de studiu si activitate (ex. rucsac, geanta, tableta, acumulator extern tip power bank, suport selfie etc).

Castigatorii vor intra in posesia premiului in maximum 30 de zile de la incheierea concursului.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru
Finantator: Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.