Concurs de proiecte sociale la Tirgu Mures

dosare.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Finantarile se acorda asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica, care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala de interes local conform prevederilor Legii nr.34/1998 (privind acordarea unor subventii asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala) precum si a Hotararii Guvernului nr. 1153/2001 (privind Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 34/1998 cu modificarile si completarile ulterioare).

Atribuirea conventiilor pentru acordarea de servicii de asistenta sociala se face exclusiv pe baza selectiei publice de proiecte.

Un solicitant poate depune mai multe proiecte cu conditia ca acestea sa fie pentru unitati de asistenta sociala diferite.

BENEFICIARI
Pot participa (in conditiile legii) la procedura pentru atribuirea conventiei pentru acordarea de servicii de asistenta sociala asociatiile fundatiile  si filialele asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica, cu sediul in municipiul Tirgu Mures, asociatii si fundatii care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala.

Sunt eligibile in conditiile legii, sa participe la procedura pentru atribuire a conventiei pentru acordarea de servicii de asistenta sociala: asociatiile, fundatiile si filialele asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica, cu sediul in municipiul Tirgu Mures, asociatii si fundatii care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala.

Pot primi subventii de la bugetul local asociatiile si fundatiile care indeplinesc urmatoarele conditii:
1. sunt persoane juridice romane de drept privat fara scop patrimonial, constituite si acreditate sau licentiate sa acorde servicii sociale, potrivit legii,
2. acorda de cel putin 12 luni servicii de asistenta sociala intr-un cadru organizat, denumit unitate de asistenta sociala.

Serviciile de asistenta sociala acordate de asociatii si fundatii sunt subventionate daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
1. se incadreaza in liniile de subventionare prioritare in domeniul asistentei sociale,
2. se desfasoara intr-un spatiu adecvat sau la domiciliul persoanelor asistate,
3. in acordarea serviciilor sunt respectate standardele generale de calitate,
4. sunt utilizate si alte resurse pentru acordarea serviciilor de asistenta sociala.

CRITERII DE SELECTIE A CAPACITATII SOLICITANTILOR DE A OBTINE SUBVENTIE:
1. justificarea unitatii de asistenta sociala pentru care se solicita subventia in raport cu necesitatile si prioritatile de asistenta sociala ale comunitatii;
2. ponderea cheltuielilor cu serviciile de asistenta sociala in raport cu cheltuielile cu celelalte activitati desfasurate;
3. resursele materiale si umane adecvate acordarii serviciilor de asistenta sociala;
4. valoarea raportului dintre cheltuielile lunare de intretinere in unitatea de asistenta sociala si subventia lunara solicitata pentru acea unitate de asistenta sociala;
5. experienta asociatiei/fundatiei in domeniul serviciilor de asistenta sociala.

Alocatia bugetara pentru anul pentru care se acorda subventia se stabileste prin H.C.L.M.
Co-finantarea din partea asociatiei/fundatiei  trebuie sa fie de minim 25 % din valoarea totala a proiectului.

CHELTUIELI ELIGIBILE:

 • cheltuieli cu hrana pentru persoanele asistate;
 • cheltuieli pentru incalzirea  si prepararea hranei; (exceptie unitatile de asistenta sociala care fac asistenta la domiciliu);
 • cheltuieli cu iluminatul; (exceptie unitatile de asistenta sociala care fac asistenta la domiciliu);
 • cheltuieli pentru plata serviciilor apa, canal, salubrizare, telefon; (exceptie unitatile de asistenta sociala care fac asistenta la domiciliu);
 • cheltuieli cu materialele didactice pentru persoanele asistate;
 • cheltuieli cu salariile de incadrare a personalului calificat in domeniul asistentei sociale, care participa efectiv la acordarea serviciilor de asistenta sociala;
 • cheltuieli cu obiectele de inventar de mica valoare sau scurta durata si echipament pentru persoanele asistate;
 • cheltuieli de transport pentru persoanele asistate si insotitorii lor;
 • cheltuieli cu materialele sanitare pentru persoanele asistate;
 • cheltuielile cu materialele pentru curatenie pentru persoanele asistate;
 • cheltuieli pentru carburantii si lubrifiantii necesari in functionarea mijloacelor de transport specific activitatii unitatii de asistenta sociala.

Cheltuielile eligibile vor putea fi platite (in baza conventiei pentru acordarea de servicii de asistenta sociala) numai in masura in care sunt justificate si oportune.

Atunci cand, pentru indeplinirea obligatiilor contractuale, beneficiarul achizitioneaza din fonduri publice nerambursabile produse, lucrari sau servicii, procedura de achizitie este cea prevazuta de legislatia in vigoare privind achizitiile din fonduri publice.

Curtea de conturi are calitatea de a exercita controlul financiar asupra derularii activitatii nonprofit finantate din fonduri publice.

Nu sunt eligibile urmatoarele cheltuieli:

 • plata chiriei pentru spatiul in care se deruleaza activitatile solicitantului;
 • activitati generatoare de profit;
 • interventii in caz de calamitate;
 • sprijinirea persoanelor fizice sinistrate;
 • plata taxelor si impozitelor pe cladiri, terenuri si autovehicule.

Data limita de depunere a documentatiei este ultima zi lucratoare a lunii octombrie.

Documentatia de solicitare a finantarii se va depune intr-un singur exemplar, exceptand cererea de solicitare cu anexa A si anexa B, care se vor depune in 3 exemplare originale, in plic inchis la registratura Consiliului local municipal Tirgu Mures, Tg. Mures P-ta Victoriei, nr.3.

Finantator: Primaria Tirgu Mures

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.