Concurs „Scoala lui Andrei” – editia 2013

copii_maini.jpg

Scoala lui Andrei este un program de educatie civica, ce se desfasoara sub forma unei competitii de proiecte adresate elevilor si cadrelor didactice din ciclurile de invatamant primare si gimnaziale (clasele I-IV si clasele V-VIII).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 19.05.2013
Suma maxima: 5.000 de euro

 Obiectivele generale sunt sustinerea initiativelor anteprenoriale in randul elevilor si dezvoltarea comunitara in zonele de care apartin scolile.

copii_mainiConcurentii trebuie sa identifice o problema sau oportunitate economico-sociala din comunitate si sa prezinte solutii antreprenoriale pentru rezolvarea acesteia. in acelasi timp, este necesar ca propunerea sa vizeze implicarea activa a membrilor comunitatii in rezolvarea problemelor.

Conditii de participare

Componenta unei echipe poate fi intre 20 si 30 de elevi si un cadru didactic coordonator.

Toti membrii unei echipe trebuie sa faca parte din aceeasi unitate de invatamant si acelasi ciclu de invatamant (fie din clasele I-IV, fie din clasele V-VIII). De asemenea, participantii trebuie sa tina cont de urmatoarele:

• Cadrul didactic coordonator poate inscrie o singura echipa in competitie;
• Elevii se pot inscrie intr-o singura echipa.

Pentru inscrierea proiectului este necesara stabilirea unui acord cu o organizaţie partenera. In editiile trecute ale competitiei, cele mai frecvente colaborari au fost intre echipa si scoala pe care o reprezinta sau cu institutiile publice: Primarii, Directii Generale de Asistenta Sociala, Biserica sau organizatii non-guvernamentale de profil.

Etapele concursului

  • 1 aprilie – 19 mai: inscrierea proiectelor
  • 20 mai – 31 mai: evaluarea proiectelor
  • 3 iunie: anuntarea castigatorilor

Premierea

Premiul Juriului – cele mai bune 10 proiecte vor fi desemnate castigatoarele Locului I (cate 5 proiecte pentru fiecare ciclu de invatamant I-IV si V-VIII) si vor castiga locuri in Tabara din „tara lui Andrei” finantare de 5.000 de Euro pentru implementarea proiectului si un laptop oferit cadrului didactic coordonator.

Locul II este atribuit urmatoarelor 10 proiecte (cate 5 proiecte pentru fiecare ciclu de invatamant I-IV si V-VIII) punctate de catre Juriu si vor beneficia de un kit multimedia complet (video-proiector, ecran proiectie si laptop) pentru scoala din care fac parte echipele castigatoare.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulamentul concursului (ZIP)

Finantator: Petrom / NESsT Romania
Sursa: Tara lui Andrei

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top