Fonduri Regio pentru reabilitarea unui spital psihiatric din Calarasi

spital_hol.jpg

spital_holIn judetul Calarasi a demarat proiectul “Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunari”, finantat prin Regio Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Proiectul are o valoare totala de 2.203.789,76 lei, din care 1.674.166,81 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile (fonduri FEDR – 1.423.041,79 lei; fonduri din bugetul national – 217.641,68 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 33.483,34 lei).

Prin aceasta investitie se urmareste dezvoltarea si modernizarea infrastructurii judetene de servicii de sanatate mintala, prin reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie Sapunari, in vederea imbunatatirii starii de sanatate a populatiei din judetul Calarasi.

In urma implementarii acestui proiect, ce se va realiza in 18 luni, va creste numarul de consultatii, pacientii nemaifiind astfel redirectionati catre alte unitati medicale, cum s-a intamplat pana in prezent.

De asemenea, datorita echiparii cu aparatura de specialitate a ambulatoriului, la Spitalul de Psihiatrie Sapunari va scadea timpul de diagnosticare a pacientilor si, totodata, numarul de internari.

Sursa: ADR Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.