Concursul de proiecte CNC i-a adus regizorului Cristian Mungiu o finantare de 1.910.000 de lei

images.jpg

imagesCea mai recenta editie a concursului de proiecte cinematografice organizata de Centrul National al Cinematografiei, a selectat spre creditare proiecte ale regizorilor romani si a oferit finantari pentru cele mai votate dintre acestea.

Mai concret, productia “Fotografii de familie” a regizorului Cristian Mungiu a primit cea mai mare finantare, de 1.910.000 de lei. Acesta a fost urmat de Radu Mihaileanu si Florin Serban, ocupantii locului al doilea, respectiv al treilea. 

Fondul total alocat acestei sesiuni de proiecte a fost de 12.000.0000 de lei, suma stabilita de Consiliul de Administratie al CNC inca de la finalul anului trecut. 53% din acesti bani au fost distribuiti spre sectiune de lungmetraje de fictiune,  20% pentru lungmetraje debut, 11% pentru filmele documentare, 10% pentru filmele de animatie si 1% pentru dezvoltarea proiectelor de filme de lungmetraj fictiune, documentare si de animatie.

Valoarea maxima a creditului pe care poate sa il obtina un producator este de 20% din creditul direct alocat pentru productie. 

Mai multe detalii: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.