Concursul National de Scenarii – Sectiunile Lung Metraj si Scurt Metraj

film2.jpg

Sectiunile Lung Metraj si Scurt Metraj

Status: INACTIV
Depunere pana la: 1.04.2013
Suma minima: 1500 USD
Suma maxima: 3000 USD

Participanti

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice cetateni romani, autori de scenarii de scurt si lung metraj de fictiune, care nu au mai creat, pana la data limita de inscriere in cadrul acestui concurs, scenarii in baza carora sa se fi realizat vreun film de lung sau scurt metraj de fictiune sau care sa fi fost declarate castigatoare ale vreunui concurs cu tematica similara.

filmNu pot participa la acest concurs angajatii HBO Romania, angajatii HBO Europe sau colaboratorii HBO Romania, precum si rudele si afinii acestora, pana la gradul IV inclusiv.

Perioada de desfasurare

Inscrierile pentru Concursul National de Scenarii – Editia 2013 urmeaza a se desfasura in perioada 15 februarie – 1 aprilie 2013, urmand ca pana la data de 21 mai 2013 sa fie anuntati cei trei finalisti ai fiecarei categorii:

 • categoria scenariu de lung metraj
 • categoria scenariu de scurt metraj

Anuntarea castigatorilor se va face in cadrul Festivalului International de Film Transilvania care urmeaza sa se desfasoare la Cluj in perioada 31 mai – 9 iunie 2013.

Conditii de participare

Pentru a putea participa la Concursul National de Scenarii – editia 2013, scenariile inscrise trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii (cumulate):

 • sa respecte regulile generale de concepere, scriere si editare aplicabile in cazul oricarui scenariu. In acest sens nu vor fi admise in concurs povestiri, scurte scene umoristice (sketch-uri), povestiri care sa contina numai elemente de dialog fara a avea elemente descriptive a actiunii respective, scrisori etc.
 • sa fie originale. Autorul nu se poate inscrie in concurs cu scenarii care sunt fie adaptari fie preluari ale altor scenarii.
 • sa fie complete.
 • sa nu fi participat sau sa nu fi fost inscrise la una sau mai multe din editiile anterioare ale Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania.
 • sa aiba lungimea maxima de 125 (o suta douazeci si cinci) pagini in cazul scenariilor de lung metraj si maxim de 40 (patruzeci) de pagini in cazul scenariilor de scurt metraj.
 • sa contina o prezentare a subiectului de maxim 1 (una) pagina.
 • sa NU contina niciun indiciu/referire cu privire la autorul scenariului.
 • sa fie scrise in limba romana.

Mecanismul de inscriere

In vederea inscrierii la Concursul National de Scenarii, Editia 2013, autorul scenariului va trebui sa-si creeze cont de utilizator pe pagina de web a Organizatorului (www.hbo.ro) si sa acceseze pagina de web www.hbo.ro/concursscenarii, unde va completa informatiile obligatorii solicitate pe aceasta pagina. Pentru a putea inscrie un scenariu in concurs trebuie completate toate informatiile solicitate de site-ul Organizatorului (www.hbo.ro) la inregistrarea ca utilizator.

Pentru a putea inscrie un scenariu in concurs autorul scenariului trebuie sa se inregistreze ca utilizator pe site-ul www.hbo.ro sau daca este deja utilizator, trebuie sa se autentifice.

In cazul in care un concurent este declarat castigator, acesta trebuie sa puna la dispozitia organizatorilor date corecte privind contul si banca, codul IBAN si numele titularului, precum si o copie de buletin, pentru punerea in posesie a premiului.

Inscrierea in concurs se va putea realiza prin depunerea scenariului cu ajutorul operatiunii de “incarca” disponibila pe pagina respectiva de web. Pe langa scenariu, participantii trebuie sa-si incarce si Curriculum Vitae, care va avea maximum 2 pagini si va indeplini conditiile tehnice mentionate la paragraful urmator.

Scenariul inscris in concurs va trebui sa fie editat in format electronic si va trebui sa aiba urmatoarele elemente caracteristice:

 • Format document – document word (extensie “doc”, “docx”) sau document rich text format (extensie “rtf”) sau document final draft.
 • Tip si marime caractere utilizate – Times New Roman 12 sau similar.
 • Spatiere paragraf – 1 1/2.

Nota importanta! La Concursul National de Scenarii niciun participant nu poate inscrie mai mult de un scenariu (niciun participant la concurs nu poate depune cate un scenariu la fiecare categorie sau mai mult de un scenariu la o categorie). Depunerea scenariilor pentru ambele sectiuni (scurt si lung metraj) se va putea realiza in perioada 15 FEBRUARIE 2013, ora 11:00 – 1 APRILIE 2013, ora 11:00 a zilei de 1 aprilie este ultima data exacta la care un scenariu se poate inscrie la Concursul National de Scenarii. Orice scenariu depus dupa ora limita prevazuta mai sus va fi eliminat din concurs.

Desemnarea celor trei finalisti ai fiecarei categorii (lungmetraj, scurtmetraj) se va face pana la data de 21 mai 2013. Anuntarea finalistilor se va realiza prin intermediul paginii de web care apartine Organizatorului – www.hbo.ro, precum si pe cea care apartine Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc – www.tiff.ro.

Desemnarea castigatorilor celor doua sectiuni va avea loc in cadrul galei de inchidere a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) care va avea loc la Cluj, prilej cu care Organizatorul concursului va inmana premiile precizate in cadrul art.VII (“Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” si “Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj”).

Anuntarea castigatorilor se va face, la fel ca in cazul anuntarii finalistilor, prin intermediul celor doua pagini web mentionate anterior: www.hbo.ro si www.tiff.ro.

Organizatorul nu isi asuma obligatia publicarii finalistilor si castigatorilor in presa.

Premiile concursului

Premiile oferite de catre HBO Romania in cadrul Concursului National de Scenarii sunt urmatoarele:

 • “Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” este in valoare de 3000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.
 • “Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj” este in valoare de 1500 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.
 • “Premiul HBO – 3 zile la TIFF” va fi oferit celor 6 (sase) finalisti ai celor doua categorii si consta in urmatoarele:
 1. Cazare gratuita in Cluj pe parcursul ultimelor 3 zile ale Festivalului International de film Transilvania, editia 2013.
 2. Asigurarea transportului (cu tren sau autobuz) in mod gratuit pe ruta: localitatea de domiciliu a autorului – Cluj si retur.

In cazul in care scenariul este realizat de mai multi autori, sponsorul va facilita deplasarea gratuita a fiecaruia dintre acestia pe traseul: localitatea de domiciliu a fiecarui autor – Cluj si retur. Transportul este gratuit numai pentru participantii care au domiciliul pe teritoriul Romaniei.

 • Acces gratuit la toate proiectiile ce vor fi difuzate in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, editia 2013.
 • Asigurarea invitatiilor de tip VIP pentru toate evenimentele care vor avea loc in zilele respective in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, editia 2013.

Sursa: HBO
Finantator: Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulament

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.