Conditionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicata

marius-nica-andreea-alexandru.jpg

Comisia Europeana (CE) a notificat oficial Romania in ceea ce priveste ridicarea conditionalitatii tematice ex-ante privind transporturile (7.1 – Drumuri, 7.2 – Cai ferate si 7.3 – Alte tipuri de transport).

Investitiile in infrastructura constituie o piatra de temelie pentru dezvoltarea sociala a tarii. Multumesc colegilor din minister si din Ministerul Transporturilor pentru implicare si buna colaborare in realizarea actiunilor necesare indeplinirii acestei conditionalitati, a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Pentru perioada de programare 2014-2020, exista doua obiective specifice dedicate infrastructurii de transport in cadrul POIM, prin care se vor finanta infrastructura rutiera de importanta europeana, infrastructura feroviara (inclusiv metrou), navala, aeroportuara, investitii in infrastructura multimodala, precum si masuri privind siguranta in transporturi.

Recent, ca urmare a eforturilor depuse de autoritatile romane, CE a considerat indeplinita si conditionalitatea privind cercetarea.

Avand in vedere aria larga a finantarilor primite de Romania prin Fondurile Europene, Structurale si de Investitii, Romania a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 indeplinirea a 36 de conditionalitati ex-ante.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.