Peste 200.000 de romani au beneficiat, in ultimii patru ani, de programul Erasmus+ si au participat la aproape 4.000 de proiecte de mobilitate, parteneriat strategic si dialog structurat, finantate de Uniunea Europeana. Romania a avut o rata de absorbtie a fondurilor de 98,7%, bugetul pentru aceste proiecte fiind de peste 320 de milioane de euro.
Pe parcursul celor 4 ani, proiecte precum ”Capitala Tineretului din Romania”, ”Invatare Colaborativa Pentru Interventii Centrate pe Pacient in Recuperarea Mersului dupa Chirurgia Ortopedica”, ”Competente pentru Educatia Privind Schimbarile Climatice”, ”Knowledge Builders”, ”Math Around Us”, au fost finanţate prin programul Erasmus+.
Pentru proiectele de mobilitate bugetul aprobat pentru 2018 este de peste 56 de milioane de euro, domeniul de invatamant universitar beneficiind de cel mai generos buget, aproape 35 de milioane de euro. Pentru proiectele de parteneriate strategice, bugetul aprobat se ridica la aproape 25 de milioane euro, cu accent pe educatia scolara.
Anul acesta se remarca la proiectele de mobilitate un interes ridicat pentru formare profesionala, cresterea numarului de proiecte pe acest segment fiind de 36% fata de anul precedent, precum si pentru proiectele de educatie scolara, care au inregistrat o crestere de 22%. in ceea ce priveste parteneriatele strategice, numarul de proiecte depuse in domeniul de educatie scolara si cele intre scoli a crescut cu 24% fata de 2017.
Pentrul anul 2019, bugetul alocat programului Erasmus+ din Romania este de peste 85 de milioane de euro, aproape jumatate din acestia, peste 39 milioane de euro, fiind directionati pentru dezvoltarea invatamantului universitar. in cadrul parteneriatelor strategice, 48% din buget va fi utilizat pentru educatia scolara care va beneficia de 12,5 milioane de euro.
Mai multe detalii aici