Joi, 05 martie 2015, incepand cu ora 12.00, a avut loc conferinta de lansare a proiectului „Economie Sociala pentru o viata mai buna„, derulat pe o perioada de 12 luni ce beneficiaza de finantare nerambursabila din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale” Domeniul Major de Interventie 6.1-„Dezvoltarea economiei sociale”.
Proiectul „Economie Sociala pentru o viata mai buna” urmareste dezvoltarea structurilor economiei sociale si consolidarea capacitatilor, competentelor si cunostintelor pentru grupurile vulnerabile prin infiintarea unui nr. de 5 structuri de economie sociala in regiunile Bucuresti-Ifov, Centru si Vest si asigurarea asistentei necesare crearii de 33 noi locuri de munca, din care 23 dintre acestea pentru persoane vulnerabile (parinti cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, persoane care traiesc din venitul minim garantat)
Evenimentul s-a desfasurat la Hotelul Hilton din Sibiu si s-a bucurat de participarea a peste 50 de persoane, reprezentanti ai consortiului de parteneriat, agentilor economici autoritatilor publice, grupului-tinta si ai mass-media.
Puncte atinse in timpul conferintei :
- Frumusetea proiectului este asigurata prin intermediul structurii de economie sociala ce va fi infiintata de catre Liderul de Parteneriat, Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, ce isi propune crearea unui salon de cosmetica in regiunea Bucuresti-Ilfov.
- SESul de tip covrigarie-patiserie gandit de catre Partenerul 2 FECID targeteaza persoane cu varsta intre 10-65 de ani din judetul Sibiu, cu accent pe copiii din ciclul primar, gimnazial si liceal. Astfel, in Satul Buia, Comuna Seica Mare, 4 din cei 648 de locuitori vor beneficia de locuri de munca.
- SESul tip institutie media gandit de catre Partenerul 3 Asociatia de bun Gust va oferi urmatoarele servicii : editarea si tiparirea unui ziar saptamanal, actualizarea stirilor si informatiilor pe o platforma web; vanzarea de spatii publicitare online pe platforma web; distributia saptamanalului, lansarea abonamentelor, actiuni de implicare sociala, devenind astfel o portavoce pentru comunitate.
- Partenerul 4, Asociatia Sara Timisoara si-a luat angajamentul crearii unei structuri de economie sociala ce va furniza servicii de curatatorie ecologica.
- Partenerul 5 al proiectului este administratia locala Fagaras. Aceasta isi propune crerea unei structuri de economie sociala cu sase angajati, al carei obiect de activitate va fi intretinerea spatiilor verzi si curatenia cladirilor.
In incheierea conferintei, doamna Mihaela Cazan, presedintele Asociatiei Institutul pentru Politici Sociale, a conchis, declarand urmatoarele : ”Speram ca acest proiect sa fie un exemplu de bune practici pentru toate celelalte ONG-uri care vor sa infiinteze structuri de economie sociala”.
Relatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0722 200 879 , persoana de contact Dumitru-Alexandru Stoian, Coordonator organizare evenimente, sau pe pagina de facebook Economie Sociala pentru o Viata mai Buna.