Masa rotunda „Surse alternative de finantare a economiei sociale – modele de succes”

unnamed.png

unnamedIntr-o perioada in care criza financiara a afectat sever viata a zeci de milioane de oameni economia sociala apare ca fiind al treilea sector care poate asigura conditii de trai civilizate. Astfel ca economia sociala se defineste si in functie de scopul sau, acela de a oferi locuri de munca unei populatii aflate in dificultate. Angajatorii, in cazul economiei sociale, nu fac parte din sectorul public, ci mai degraba din cel privat si sunt cel mai adesea asociatii si fundatii, cooperative sau organizatii similare. Asadar, institutiile economiei sociale indeplinesc rolul de angajator, alaturi de sectorul public si cel privat. Cu ce resurse insa pot organizatiile atinge acest deziderat?

Luand in considerare aceste aspecte, Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Fundatia Crestina Rhema si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea mesei rotunde Surse alternative de finantare a economiei sociale – modele de succes, in cadrul proiectului Intreprinderi sociale responsabile, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada ianuarie – decembrie 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Centru.

Masa rotunda „Surse alternative de finantare a economiei sociale – modele de succes” va avea loc in data de 18.06.2015 la Ceainaria Merci Charity Boutique, incepand cu ora 10:30. Evenimentul este primul de acest gen organizat in cadrul proiectului Intreprinderi sociale responsabile.

In cadrul mesei rotunde vor fi dezbatute urmatoarele teme: din punct de vedere al profitabilitatii economice, cele mai eficiente entitati de ES sunt CAR-urile, ONG-urile si societatile cooperative. Cum poate fi acest model replicat cu succes si in alte sectoare?; in Romania, economia sociala este abordata mai degraba sectorial corespunzator fiecarui tip de entitate de ES decat ca parte integranta a unei viziuni strategice asupra domeniului?; programele derulate prin care se acorda fonduri organizatiilor economiei sociale asigura buna functionare a domeniului? Care sunt provocarile si oportunitatile pe care le aduce finatarea Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.

Dintre rezultatele concrete ale proiectului putem enumera: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de  persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru); 100 dintre acestea vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atat in mediul urban, cat si in mediul rural), 48 dintre acestea urmand a fi ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

Pentru mai multe informatii referitoare la acest proiect sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresa de mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top