Conferinta internationala a clusterelor, 5-6 octombrie, Galati

conferinta.jpg

Asociatia Clusterelor din Romania  – CLUSTERO, prin intermediul Consortiului Clusterelor din Regiunea de Sud Est are onoarea de a va invita sa participati la conferinta internationala – “Clusterele, vectori ai dezvoltarii lanturilor de valoare adaugata in Regiunea Dunarii”, cu accent pe domeniul bioeconomiei.

Clustere. Strategia Dunarii. Bioeconomie

Decalajul de competitivitate existent intre tarile din Estul Europei (printre care si Romania) si cele din Vestul Continentului are ca principale cauze gradul de inovare si de internationalizare la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii.

In acest context integrarea clusterelor din Romania in lanturi de valoare internationale si multisectoriale reprezinta una dintre solutiile viabile in procesul de “catch up” din punct de vedere al inovarii.

Regiunea Dunarii reprezinta un cadru propice acestei abordari deoarece reuneste tari si regiuni aflate in diverse stadii de dezvoltare. Mai mult bioeconomia este unul dintre sectoarele cu potential de excelenta pentru Romania, avand in vedere resursele si competenele existente in domenii precum energia, mediul, agricultura, securitatea si siguranta alimentara.

Manifestarea se bucura de prezenta unor prestigiosi reprezentanti ai organismelor europene reprezentative, institute de cerctare, universitati, firme, clustere.

Brokeraj B2B, C2C

Pe langa inaltul caracter stiintific si informativ, conferinta nationala a clusterelor are un puternic caracter aplicativ, inlesnind intalnirile de afaceri bilaterale intre firmele si clusterele eurpene participante in cadrul sesiunii de brokeraj derulata cu sprijinul Enterprise Europe Network.

Va invitam sa va inscrieti la brokeraj completand profilul de cooperare accesibil aici.

Oferta de promovare

Conferinta va ofera posibilitatea promovarii produselor, tehnologiilor, serviciilor si competentelor Dvs la nivel international ce are drept scop intrarea in parteneriate strategice la nivel dunarean. Avem in vedere printre altele Horizon 2020, COSME, INTERREG Danube. In cadrul conferintei este dedicat un timp special vizitarii standurilor.

Va rugam sa consultati oferta de promovare atasata disponibila aici.

Informatii utile

Conferinta se va tine in limba engleza. Sesiunile plenare vor beneficia de traducere. Participarea la conferinta este gratuita.

Programul conferintei este accesibil aici.

Va rugam sa completati formularul de participare la brokeraj pana pe data de 15 septembrie 2016.

Pe site-ul conferintei gasiti informatii utile cu privire la locatia evenimentului si posibilitati de cazare in Galati. Atasat va rugam sa primiti formular de rezervare la hoteluri agreate.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa il contactati pe dl.Flaviu Iorgulescu, 0723 531741, [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.