Conferintele regionale “Antreprenoresti – Adopta un Sat!” ajung in septembrie la Craiova, Braila si Slobozia

sate.jpg

Romanian Business Leaders organizeaza in prima jumatate a lunii septembrie trei noi conferinte regionale in cadrul programului de dezvoltare rurala Antreprenoresti-Adopta un Sat!, la Craiova (7 septembrie), Braila (13 septembrie) si Slobozia (14 septembrie). Conferintele sunt adresate gospodarilor si oamenilor cu initiativa din mediul rural, care doresc sa isi inscrie comuna in programul Antreprenoresti, pentru a crea si implementa strategii de dezvoltare cu sprijinul comunitatii Romanian Business Leaders.

La conferinta regionala de la Craiova, din 7 septembrie, vor participa gospodari din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Teleorman, la conferinta de la Braila, din 13 septembrie, reprezentanti ai comunitatilor rurale din judetele Braila, Buzau, Galati, Tulcea si Vrancea, iar in 14 septembrie, la Slobozia, sunt asteptati reprezentanti ai comunelor din judetele Calarasi, Constanta, Giurgiu si Ialomita. In total, sunt asteptati aproximativ 500 de gospodari din 14 judete.

In cadrul conferintelor invitam antreprenori ce au triumfat in activitatea lor si care isi pot expune povestea pentru cei aflati la inceput, in sesiunea dedicata exemplelor de buna practica. Echipa Antreprenoresti este formata din antreprenori de succes din mediul de business, uniti in efortul de revitalizare a satului romanesc. Lor li se alatura membri ai retelei Romanian Business Leaders in efortul de a schimba Romania rurala. La eveniment vor lua parte si alti antreprenori din zonele aferente conferintelor regionale si care sunt interesati sa isi inscrie comunele in programul Antreprenoresti. Intalnirea se incheie cu extragerea castigatorilor premiilor utile pentru gospodari.

Cele trei conferinte regionale sunt menite sa faciliteze intalnirea echipei Antreprenoresti cu comunitatile locale ce doresc sa se inscrie in cadrul proiectului. In urma inscrierilor vom selecta o serie de comune in care vom efectua un tur de vizite dedicat. Criteriile care stau la baza preselectiei comunelor sunt: curba demografica –numarul tinerilor sa fie in media demografica a tarii, potentialul economic local si interesul liderilor locali. Cele mai interesante exemple vor fi selectate in randul celor 4 finaliste regionale.

Primul eveniment regional a avut loc la Pitesti, in data de 14 iunie, unde au luat parte peste 100 de participanti reprezentant 33 de comune din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea. Am avut ocazia sa intalnim povesti de succes in sesiunea dedicata exemplelor de buna practica, am desfasurat inscrierea comunelor prezente si am extras castigatorii premiilor utile gospodarilor!

Comuna Corbi din judetul Arges este prima finalista a programului Antreprenoresti si va primi sprijinul comunitatii Romanian Business Leaders pentru crearea si implementarea strategiei de dezvoltare locala. Urmatoarele 3 finaliste vor rezulta in urma seriei de comune inscrise si selectate in cadrul conferintelor regionale amintite mai sus.

Pentru inscrierea la proximele conferinte regionale folositi acest link, participarea fiind gratuita.

Detalii si informatii referitoare la programul conferintelor si la proiect, pot fi obtinute la adresa [email protected] sau la telefon 0721 883 123, Liliana Geru, Manager Antreprenoresti-Adopta un Sat!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.