Consiliul Judetean Cluj a aprobat lista finala a celor 563 de entitati ce vor beneficia de finantari nerambursabile

cluj_cj.jpg

Intrunit in sedinta extraordinara pe 4 aprilie, Consiliul Judetean Cluj a aprobat prin hotarare de consiliu lista finala si sumele alocate fiecarui beneficiar al fondurilor nerambursabile. Anterior, acestia au depus proiecte ce au fost declarate castigatoare in urma procesului de evaluare si selectie efectuat de comisiile special constituite in acest scop.

“Am convocat aceasta sedinta extraordinara tocmai pentru ca ne-am dorit sa fim operativi, astfel incat un numar cat mai mare de proiecte sa poata fi sprijinite din fondurile alocate de Consiliul Judetean. Avem intreaga convingere ca au fost selectate numeroase proiecte ce vor avea un impact pozitiv asupra comunitatii si ii asiguram pe toti cei ce au castigat de intreaga noastra sustinere”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Astfel, toate cele cinci proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei deliberativului judetean au fost aprobate de catre consilierii prezenti, atat pentru sfera cultelor, tineretului, cultura, activitati si programe sportive, cat si pentru activitati si proiecte dedicate Anului Centenarului Marii Uniri, domeniu nou finantat de catre Consiliul Judetean Cluj in acest an.

Pentru anul 2018 forul administrativ judetean a alocat suma de 2.000.000 de lei pentru sustinerea initiativelor din domeniul cultelor, fiind finantate un numar total de 254 de proiecte. Dintre acestea, 160 de beneficiari apartinand cultului ortodox – 1.323.000 de lei, unul cultului greco-catolic – 279.000 de lei, 55 cultului reformat – 246.000 de lei, 18 cultului romano-catolic – 73.400 de lei, cinci cultului unitarian – 23.200 de lei, patru cultului baptist – 10.000 de lei, cinci cultului penticostal – 21.000 de lei, unu cultului Adventist de Ziua a saptea – 6.400 de lei si altele cinci apartinand altor culte – 18.000 de lei.

Sfera tineretului a primit si in acest an suma de 500.000 de lei, bani ce vor fi directionati catre cele 89 de proiecte selectate pentru finantare. in acelasi timp, si domeniului cultural i-a fost repartizat tot suma de 500.000 de lei pentru cele 115 initiative ce vor fi sustinute de catre Consiliul Judetean.

Totodata, pentru sustinerea activitatilor si programelor sportive, a fost alocata suma de 1.200.000 de lei, suma ce va fi utilizata pentru cele 56 de proiecte care au indeplinit toate criteriile de eligibilitate prevazute in regulament.

Pentru a marca cei 100 de ani de la infapuirea Marii Uniri a romanilor, Consiliul Judetean a constituit un buget separat pentru sustinerea initiativelor ce au in centrul lor acest moment istoric deosebit, alocand suma de 300.000 de lei. Aceste fonduri vor fi directionate catre cele 49 de entitati din intreg judetul care vor desfasura astfel de proiecte in perioada imediat urmatoare.

Structurile non-profit castigatoare vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii progamului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.