A intrat in vigoare reglementarea UE privind dotarea autovehiculelor cu sistemul eCall pentru apeluri de urgenta

gethumb.details.jpg

Sambata a intrat in vigoare reglementarea Uniunii Europene care impune instalarea pe toate autovehiculele noi a a sistemului eCall, care lanseaza automat apeluri de urgenta in caz de accident, informeaza DPA.

Automobilele prevazute cu eCall pot alerta cel mai apropiat centru de interventie de urgenta, oriunde in UE, transmitand locul exact in care s-a produs accidentul, chiar daca pasagerii nu pot vorbi.

Uniunea Europeana estimeaza ca sistemul va reduce timpul de reactie in caz de urgenta cu 50% in afara localitatilor si cu 60% in zonele urbane. “Asta inseamna ca ambulantele, autospecialele pompierilor si politia pot interveni cat mai rapid, in ‘ora de aur’ de dupa o coliziune”, a explicat Erik Jonnaert, secretar general al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Reactia mai prompta urmeaza sa reduca numarul deceselor in urma accidentelor rutiere din UE cu cateva sute pe an, iar in mii de cazuri ranile victimelor vor fi mai putin grave, arata DPA. Conform statisticilor din 2016, cele mai recente disponibile la nivelul Uniunii, accidentele rutiere s-au soldat cu 25.500 de morti si 135.000 de raniti grav.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.