Constantin Armasu: “Blocaj in constructia celor 3 spitale regionale (Cluj, Iasi si Craiova)”

810_10862-Cropped.jpg

Constantin Armasu scrie pe blogul sau despre blocajul in constructia celor 3 spitale regionale (Cluj, Iasi si Craiova) care se construiesc cu fonduri europene.

“In cadrul conferintei „Evaluarea impactului Programului Operational Regional 2007-2013” desfasurata la Cluj in data de 04.03.2016, Comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu, a transmis un mesaj cu privire la importanta modernizarii unitatilor de invatamant, constructiei de crese in mediul rural, precum si pe constructia celor trei spitale regionale la standarde europene in Romania, care au la dispozitie o finantare de 150 de milioane de euro (n.r. Cluj, Iasi si Craiova).

”Problema este cea legata de stabilirea unei harti a serviciilor medicale pentru fiecare regiune. In doua luni se termina aceasta harta si dupa aceea cele legate de actualizarea planurilor de studii de fezabilitate”, a declarat Vicepremierul Vasile Dincu, conform Agerpres (04.03.2016). Vasile Dincu a adaugat ca exista de cativa ani asigurata finantarea cu fonduri UE pentru cele trei spitale, cate 50 de milioane de euro, si ca se poate ajunge si la o finantare suplimentara, pentru aparatura si dotari.

De asemenea, ”nu exista pana la aceasta ora nici macar amplasamentul unde vor fi aceste spitale” afirma Corina Cretu in cadrul conferintei din 04.03.2016, citata de Agerpres.

Luni, 23 mai 2016, inaltul oficial european va participa la o masa rotunda impreuna cu viceprim-ministrul si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dl Vasile Dincu, ministrul Fondurilor Europene, dl Cristian Ghinea, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, dl Raed Arafat, si cu reprezentanti ai Bancii Mondiale si Bancii Europene de Investitii, pe tema celor 3 spitale regionale ce beneficiaza de finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020.”

Citeste continuarea articoluli pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.