Constantin Armasu: Reguli noi pentru receptia constructiilor

armasu.jpg

Constantin Armasu scrie pe blogul sau despre publicarea in consultare publica a un proiect de hotarare de guvern cu privire la realizarea receptiei constructiilor.

“MDRAP a publicat la data de 17.06.2016 in consultare publica un proiect de hotarare de guvern cu privire la realizarea receptiei constructiilor.

Astfel, se are in vedere abrogarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, aprobat prin H.G. nr. 273/1994.

Potrivit proiectului de act normativ, receptia constructiilor reprezinta procesul care se finalizeaza cu admiterea sau respingerea receptiei la terminarea lucrarilor de catre investitor; in acest sens se definesc si sintagmele „data de incepere a receptiei” si „data finalizarii receptiei”.

Proiectul de act normativ specifica concret cazurile in care reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii participa, in mod obligatoriu, ca membri in comisia de receptie si atributiile acestora in aceasta calitate.
Se prevede ca, din componenta comisiei de receptie fac parte in mod obligatoriu:
a) un reprezentant desemnat de catre investitor, care este si presedintele comisiei;
b) un reprezentant desemnat de catre administratia publica locala care a emis autorizatia de construire;
c) specialisti cu activitate in constructii atestati/autorizati, altii decat cei implicati in proiectarea/executia obiectivului de investitie;
d) reprezentanti ai ordonatorului principal de credite (in cazul in care acesta nu este investitorul), autoritatilor administratiei publice si ai organelor cu atributii de control, dupa caz, in functie de categoria de importanta a constructiilor, clasa de importanta a cladirilor, includerea acestora pe lista monumentelor istorice, etc;”

Continuarea poate fi citita pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.