Constantin Armasu: “Sprijin pentru start-up-uri. Legea privind incubatoarele de afaceri pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor”

DSC_4326.jpg

Constantin Armasu scrie pe blogul sau despre sprijinul pentru start-up-uri.

“IMM-urile nou-infiintate (start-up) vor fi sprijinite prin intermediul incubatoarelor de afaceri, potrivit unui proiect de act normativ care a ajuns in sfarsit pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

De prevederile proiectul de lege vor putea beneficia IMM-urile care au cel mult 2 ani vechime. Incubatoarele vor sprijini IMM-urile nou-infiintate sa se mentina in activitate si sa se dezvolte.

Proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri a fost adoptat de Senat in luna februarie 2016, iar pe data de 03.05.2016 s-a aflat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor (camera decizionala).

Fondatorii unui incubator de afaceri vor putea fi atat persoanele juridice de drept privat, cat si autoritatile publice locale, institutiile/consortiile de institutii de invatamant superior, institutele, centrele si statiunile de cercetare-dezvoltare si camerele de comert care infiinteaza incubatoare de afaceri.

Titlul de incubator de afaceri va fi acordat prin ordinul conducatorului autoritatii centrale publice cu atributii in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii si va avea o valabilitate de zece ani. La cerere, perioada de valabilitate va putea fi prelungita cu perioade similare, atat timp cat incubatorul indeplineste in continuare conditiile impuse de lege.

Administratorul incubatorului de afaceri va oferi urmatoarele tipuri de servicii:
•    servicii pentru potentialii beneficiari in perioada de preincubare, pentru maximum 6 luni;
•    servicii de incubare pentru un ciclu de incubare de maximum 3 ani;
•    servicii de accelerator de afaceri pentru maximum 2 ani.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.