Romania va primi 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru reabilitarea unor portiuni din DN 15 si DN 15A

drumuri.jpg

Comisia Europeana a aprobat finantarea proiectului privind reabilitarea legaturilor rutiere Targu Mures – Reghin si Reghin – Saratel, parte a DN 15, respectiv DN 15A, a carui valoare eligibila depaseste 31 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), este de 31,5 milioane de euro. Proiectul a vizat reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, intre Targu Mures si Reghin, precum si a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, intre Reghin si Saratel.

“Acest proiect este incao dovada a interesului mare pe care Comisia Europeana il acorda modernizarii si dezvoltarii infrastructurii de transport din Romania. Prin reabilitarea soselelor care leaga localitati importante din judetele Mures si Bistrita Nasaud, se asigura o mai buna conectivitate rutiera in centrul tarii, creandu-se, totodata, premisele unui transport mai sigur si mai rapid“, a declarat comisarul pentru politicaregionala, Corina Cretu.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial “Transport” al Romaniei, in cadrul Axei prioritare 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil” in perioada 2007 — 2013.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.