Constantin: Fondurile europene si-au facut simtita prezenta intr-un an agricol foarte greu

seceta.jpg

Romania are acces la fonduri europene extrem de importante care si-au facut simtita prezenta intr-un an agricol extrem de greu din cauza secetei, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la deschiderea targului de agricultura Indagra.

Productiile foarte bune din 2011 au facut ca preturile sa scada foarte mult in Romania, dar faptul ca am avut fonduri europene consistente a dat posibilitatea fermierilor sa faca investitii importante in agricultura si sa nu vanda atunci cand sunt in pierdere la preturi destul de mici. Valoarea adaugata adusa in agricultura prin aceste investitii in procesare se va putea vedea azi la Indagra“, a spus Constantin.

Acesta a precizat ca in anul 2012, cand bugetul agriculturii nu a atins nici macar 1% din PIB, fondurile europene avute la dispozitie au fost de 1,5% din PIB.

In zona de agricultura vorbim de un grad de absorbtie care depaseste 50%. Dintr-un pachet financiar de 8,5 miliarde de euro fermierii au atras de la CE peste 4 miliarde de euro. Este un lucru bun care creeaza premisele unei perspective financiare la fel de bune in anii 2014-2020“, a adaugat seful MADR.

Mai multe detalii: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.