Infrastructura rutiera din judetul Arad va beneficia de fonduri europene

siguranta-rutiera.jpg

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat cel de-al treilea contract de finantare cu fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala.

Proiectul va fi implementat in judetul Arad, prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, si vizeaza modernizarea DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – limita de judet Timiș. Astfel, vor fi modernizati 6,91 km de drumuri de interes judetean conectate la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T), iar principalii beneficiari ai proiectului sunt aproximativ 55.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutiera din judetele Arad si Timis.

„MDRAPFE vine in sprijinul autoritatilor publice locale prin crearea de conditii optime pentru a obtine fonduri pentru dezvoltarea comunitatilor si a infrastructurii de baza. Astfel, fondurile europene alocate României constituie o sursa de finantare foarte importanta pentru dezvoltarea economiei si a societatii in general, iar cresterea gradului de absorbtie ramâne o prioritate absoluta a Guvernului”, a mentionat doamna Shhaideh, subliniind ca România si-a propus ca, pâna la finalul acestui an, sa ramburseze de la Comisia Europeana 5,2 miliarde de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 55 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 15.719.338,72 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 15.404.951,94 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.