
conducerea CRENoS – Centrul de Cercetari Economice Nord-Sud (Italia) va
intreprinde in curand o misiune de informare si transfer de know-how
pentru prima data in Romania.
In perioada care a trecut de la infiintarea centrului a fost dezvoltata si promovata o ampla retea de cercetare internationala si organizare de conferinte asupra tematicii convergentei si cresterii social-economice. Centrul a dezvoltat numeroase proiecte semnificative cu finantare UE si internationala, precum si la nivel regional si local.
In cadrul sau, a fost creata Catedra Jean Monnet destinata studiilor de integrare europeana in domeniul educatiei si capitalului uman. Totodata, in anii anteriori, CRENoS a castigat importante competitii de proiecte la nivelul Uniunii Europene.
In cooperare cu Universitatea britanica din Cambridge a realizat un studiu de impact asupra conexiunii intre IT&C si fluxurile economice internationale Nord-Sud. In parteneriat cu Banca Etica, Institutul IARES si Consortiul SIS, centrul italian a realizat un amplu studiu asupra dezvoltarii retelelor economiei sociale, cu aplicatie asupra zonei Sardinia.
De asemenea, in palmaresul CRENoS figureaza realizarea unor importante proiecte economice in cadrul programelor INTERREG si FP7, finantate de Comisia Europeana.
In acest context, avem placerea sa va informam ca reprezentantii CRENoS vor lua parte si vor face o prezentare speciala in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului SCOALA BANILOR EUROPENI (Bucuresti, 25-26 februarie 2010), organizat de EUROLINK-House of Europe si Knowledge Management Institute – Romania, cu amabilul sprijin al CRFB – Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala (Agentia Nationala a Functionarilor Publici) si al AIPPIMM – Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri).
Cu acelasi prilej, va fi prezent si Presedintele Fondator al retelei internationale OpenMed pentru Cooperare si Dezvoltare in Bazinul Marii Mediteraneene (Italia), finantat de Uniunea Europeana, Dl Emanuele CABRAS.
Acesta va impartasi participantilor din experienta acumulata in domeniile esentiale de actiune ale OpenMed: inovatie antreprenoriala; mediu; mobilitatea capitalului uman; training si dialog intercultural; guvernanta locala.
Pentru cei interesati, precizam ca detalii suplimentare asupra agendei, invitatilor si modalitatilor de inscriere la eveniment sunt disponibile pe site-ul www.StructuralFunds.ro.