Consultare publică: Ghidul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”

coronavirus.jpg

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, lansează în consultare publică ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.

Propunerile și sugestiile publicului pot fi trimise la sediul din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office – intrarea str. Menuetului, nr. 7, București, sector 1 și/ sau la adresa de email: [email protected] până la data de 7 martie 2021.

„Ministerul Sănătății vine în sprijinul unităților sanitare și, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, oferă resurse financiare din fonduri europene pentru realizarea investițiilor necesare creșterii siguranței în spitalele COVID-19 în ceea ce privește securitatea la incendii și modernizarea infrastructurii de fluide medicale. Este important ca spitalele care nu au identificat resurse financiare pentru astfel de investiții să depună proiecte pentru aceste finanțări atât de necesare creșterii siguranței pacienților și personalului medical”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății coordonator al proiectelor de investiții, dr Ioana Mihăilă.

*

Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin prioritatea de investiții 9 Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități și Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 vizează promovarea investiţiilornecesare pentru consolidareacapacităţii de reacţiela criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienții ce necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, defluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, în vederea obținerii următorului rezultat: Răspuns în timp util și eficient alsistemului medical public la criza COVID – 19.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top