Consultare publica pentru evaluarea programului COSME 2014-2020

1.jpg

Comisia Europeana a deschis, pana la 31 august 2017, o consultare publica pentru evaluarea la jumatatea perioadei a „Programului pentru competitivitatea intreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii” (COSME) (2014 – 2020).

Sunt invitati sa raspunda atat publicul larg, cat si toate părtile interesate, in special: intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), reprezentantii IMM-urilor, incluzand organizatiile profesionale si autoritatile publice nationale, regionale sau locale.

Comisia va prezenta un rezumat al raspunsurilor dupa incheierea perioadei de consultare. Rezultatele vor fi luate in considerare in contextul pregatirii raportului privind evaluarea intermediara a programului COSME. Aceasta consultare publica face parte din evaluarea intermediara a programului COSME.

COSME a fost lansat in 2014 si se va finaliza in 2020, beneficiind de o finantare in valoare de 2,3 miliarde €. Programul include mai multe actiuni, al caror scop este sa duca la indeplinirea a 4 obiective:

  • imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri, prin instrumentele financiare dedicate,
  • facilitarea accesului IMM-urilor la piete, in special cu ajutorul Retelei intreprinderilor europene (Enterprise Europe Network – EEN), al serviciilor de asistenta pentru IMM-uri cu privire la drepturile de proprietate intelectuala si al portalului „Europa ta – intreprinderi”,
  • crearea unui mediu favorabil intreprinderilor si competitivitatii pentru a incuraja infiintarea de intreprinderi si dezvoltarea acestora,
  • promovarea antreprenoriatului, in special prin actiuni de indrumare si programe specifice adresate antreprenorilor.

Evaluarea acopera activitatile derulate in perioada 2014 – 2016 pentru tarile UE si tarile participante la programul COSME.

Chestionarul consultarii online

Sursa: Uncjr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top