Contracte in valoare de 18 milioane lei pentru intreprinderile micii si mijlocii, semnate de ministrul Rovana Plumb

Rovana-Plumb-1.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat 19 contracte finantate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, in valoare de 18 milioane lei, privind dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

Proiectele au fost selectate pentru finantare in cadrul apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritara 2 – imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Programul finanteaza, printre altele, lucrari de construire/ extindere/ modernizare a spatiilor de productie/ prestare de servicii ale microintreprinderilor, inclusiv a utilitatilor de alimentare cu apa, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrica, dar si achizitia de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica etc.

Sunt prevazute, de asemenea, finantari in surse alternative de energie – energia solara eoliana, hidroenergia sau energia geotermala.

Sprijinirea mediului de afaceri ne preocupa permanent. Este unul dintre obiectivele asumate prin programul de guvernare si ma bucur ca putem raspunde nevoilor IMM-urilor inclusiv cu ajutorul banilor europeni. Dotarea, modernizarea, extinderea capacitatii de productie a IMM-urilor inseamna sprijin pentru ca ele sa devina mai competitive si sa poata crea mai multe locuri de munca, a declarat Rovana Plumb.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.