Corb la corb nu-si scoate ochii

De 17 ani vedem o continua vinzoleala. Niste nimeni de ieri deveniti peste noapte VIP-uri. De fapt niste fantose, niste elemente butaforice.

Romanul lui Clavell “Regele sobolanilor” CIAN-GI titlul original ar putea sa fie o cheie pentru intelegerea fenomenului. Pentru cei care n-au citit cartea un caporal aflat intr-un lagar japonez de prizonieri de razboi reuseste sa-si subordoneze mafiotic pe toti cei inchisi. Aceasta facind o mizera contrabanda cu produse de stricta necesitate. Ajunge in cele din urma sa imagineze ca sursa de proteine, de carne, care lipseau cu desavirsire din hrana prizonierilor, muschii unor sobolani crescuti special in acest scop. Aroganta lui fata de ceilalti prizonieri, inclusiv ofiteri superiori, nu are margine.
Dar razboiul se incheie. Prizonierii isi recapata rangurile.Temporarul rege (al sobolanilor) decade.
Este urcat in camion alaturi de soldati, si pentru ca ezita sa-si ocupe locul este ajutat cu un sanatos sut in fund.

Peisajul politic, economic, cultural, sportiv, educational, media este impestritat cu tot felul de aluviuni. Toti acestia au in comun sentimentul ca tot ce au si tot ce sint “e de haram” adica de pleasca, adica nemeritat. Cum asocierea la rau este instinctiva, toti acestia au sentimentul solidaritatii. Desi se mai hamaie intre ei, mai ales in public, creind impresia ca sint adversari ireconciliabili, de fapt se inteleg. Au aceleasi tinte, aceleasi idealuri, aceleasi principii (lipsa) aceeasi morala de animale de prada (daca nu mai curind de hiene). Intimplator(?) ei sint raspinditi in toate zonele, de toate culorile. Iti dai insa seama de solidaritatea lor in momente cheie: cind isi voteaza la “foc continuu” majorari aberante de salarii si privilegii, cind se impotrivesc in cor si indignati la orice constringeri legale care s-ar referi la incompatibilitati, averi, drepturi necuvenite, privilegii. Atunci tipa ca nu le sint respectate drepturile (omului?), ca nu e este respectata viata privata (extrem de neonesta si normal dorita sa fie ascunsa!).

Recentul conflict cu presedintele tarii care a reunit PENTAGONUL politic a revelat pentru cine vrea sa vada ca principiile si programele politice pot fi usor transgresate daca interesul lor o cere. Ca doar “corb la corb nu scoate ochii”! 

UN SPECTATOR IMPLICAT. 

About Romania Reala

Romania Reala

0 thoughts on “Corb la corb nu-si scoate ochii”

  1. Curios spune:

    Ce parere aveti de Apelul intelectualilor? vezi…http://www.petitiononline.com/gds/petition.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.