Corina Cretu a aprobat finantarea a 3 proiecte de infrastructura rutiera

corina-cretu.jpg

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite in trei proiecte de infrastructura rutiera, care vor imbunatați interconectarea si, intr-un orizont apropiat, vor duce la crestere economica si crearea de noi locuri de munca in vestul Romaniei.

„Aceste proiecte, finanțate de Uniunea Europeana, au triplul obiectiv de a imbunatati securitatea rutiera, de a contribui la dezvoltarea economica a regiunilor vizate si de a consolida coeziunea teritoriala din Romania”, a argumentat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiți in construirea sectiunii dintre localitațile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T)Cautați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, dar si in infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele…). Timpul necesar deplasarii automobilistilor intre cele doua orase va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secțiuni din drumul national 6, ce leaga orasele Alexandria si Craiova, in sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora.

Nu in ultimul rand, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare in zona Timisoara.

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.