Doua proiecte cu o valoare de 69 milioane lei din fonduri europene, destinate intaririi capacitatii Ministerului Public

270717RP2dev25of322siteresize.jpg

Doua contracte de finantare cu o valoare aproximativa de 69 milioane lei au fost semnate, astazi, de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb si procurorul general al Parchetului de pe Lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar.

Obiectivele proiectelor „intarirea capacitatii Ministerului Public de punere in aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale in domeniul audierilor” – SIPOCA 53 si „intarirea capacitatii Ministerului Public de punere in executare a unor procedee probatorii vizând perchezitiile informatice” – SIPOCA 54 sunt intarirea capacitatii Ministerului Public (MP).

Mai exact, este vorba despre dezvoltarea unui sistem IT pentru realizarea audierilor persoanelor, realizate conform prevederilor noilor coduri si identificarea persoanelor si obiectelor. De asemenea, sunt prevazute elaborarea si introducerea, la nivelul Ministerului Public, a unui set unitar de metodologii de lucru privind punerea in executare a perchezitiilor informatice ori a constatarilor tehnico-stiintifice care au ca obiect date informatice de interes in urmarirea penala, precum şi consolidarea capacitatii institutionale la nivelul MP prin achizitionarea unor echipamente informatice.

Prin implementarea acestor proiecte se realizeaza obiectivul specific 1.3 al Axei Prioritare 1 din cadrul Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), respectiv Dezvoltarea si implementarea de sisteme standard si instrumente moderne si eficiente de management la nivelul institutiilor din sistemul judiciar.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.