Corina Cretu aproba modificarea Programului Operational Competitivitate, ceea ce va insemna un sprijin sporit pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei informatiilor

comisar_corina_cretu_2018_steag_ue.jpg

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat joi, 13 decembrie, modificarea Programului Operational Competitivitate (POC). Modificarile vizeaza adaptarea la evolutiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut IMM-urilor din acest domeniu, precum si actualizarea strategiei pentru investitiile in domeniul cercetarii.

La semnarea modificarii acestui program, comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a declarat:

“Programul Operational Competitivitate revizuit va sprijini si mai mult domeniul tehnologiei informatiilor, care este de mare importanta pentru Romania. Este o decizie care tine cont de evolutiile pozitive din domeniul IT si care vine tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea sustinuta a acestui sector, care contribuie semnificativ la crearea de noi locuri de munca in Romania.”

Ca urmare a acestei decizii, 25 milioane de euro vor fi realocate in cadrul Axei prioritare ”Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva” pentru actiunea ”Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC) si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere”. De asemenea, modificarea programului urmareste dezvoltarea unei retele de centre de cercetare ce folosesc tehnologia cloud si infrastructurile de date de mari dimensiuni.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.