Corina Cretu: Daca Romania nu accelereaza atragerea fondurilor europene, isi va crea riscuri economice

corina-cretu-POR.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat la Cluj, ca daca nu va absorbi suficiente fonduri europene, Romania isi va crea riscuri in ceea ce priveste economia.

“Fiind in Romania, trebuie sa dau acest mesaj: daca Romania, in perioada urmatoare, nu-si accelereaza ritmul de absorbtie a fondurilor europene, se vor crea riscuri privind economia Romaniei, in sensul incetinirii cresterii acesteia. Este pacat, fiindca Romania este la aceasta ora tara care inregistreaza cea mai mare crestere economica din UE. Guvernul Romaniei stie ca are tot sprijinul din partea Comisiei Europene, din partea mea personal, pentru ca fiecare proiect european care se deruleaza sa schimbe viata cetatenilor“, a spus Corina Cretu.

Ea a atras atentia si in ceea ce priveste folosirea fondurilor de coeziune acordate oraselor din Romania si pentru care a fost prelungit termenul pana in luna iunie.

“E un semn de incredere pe care Comisia Europeana o acorda oraselor europene, este pentru prima data in istoria UE cand o parte din buget se duce direct si va fi gestionat direct de orase. Iar Romania a alocat aproape 20% din totalul fondurilor de coeziune catre orasele Romaniei. Speranta mea este ca aceasta campanie electorala nu va impiedica primarii sa lucreze pentru implementarea unor proiecte care mai sunt si care au ca data finala iunie 2016. Am facut aceasta derogare pentru 58 de de proiecte majore, din decembrie 2015 pana in iunie 20016. Cred ca este foarte important ca si comisar european sa transmit acest semnal pentru ca, daca aceste lucrari nu se vor termina pana in iunie 2016, banii se vor pierde si e vorba de 58 de proiecte majore in tara“, a precizat Corina Cretu.

Comisarul european pentru politica regional, Corina Cretu, a participat, joi, la Cluj, la seminarul “Simplificarea Fondurilor structurale si de investitii europene”, alaturi de presedintele Comisiei de dezvoltare regionala a Parlamentului European, Iskra Mihaylova, de europarlamentarul Mircea Diaconu si de vicepremierul Vasile Dincu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.