Corina Cretu: Este important ca fondurile europene sa fie investite strategic si in concordanta cu prioritatile de investitii ale Romaniei

corina-cretu.jpg

Peste jumatate din bugetul de investitii publice al Romaniei este reprezentat de fonduri europene si este esential ca aceste fonduri sa fie investite strategic, in concordanta cu prioritatile de investitii ale tarii, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Conform unui comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Corina Cretu l-a primit miercuri la Bruxelles pe ministrul Finantelor Publice, Viorel stefan. Cei doi inalti oficiali au discutat despre stadiul implementarii politicii de coeziune in Romania. Comisarul european a subliniat rolul capital al politicii de coeziune in dezvoltarea tarii.

„Mai mult de jumatate din totalul bugetului de investitii publice este reprezentat de fonduri europene si, in aceste conditii, este esential ca aceste fonduri sa fie investite intr-o maniera strategica si in concordanta cu prioritatile de investitii ale Romaniei. Domnul ministru de Finante, Viorel stefan, m-a asigurat de existenta resurselor necesare cofinantarii nationale pentru a facilita implementarea proiectelor”, a spus comisarul european.

Totodata, cu scopul de a eficientiza acest proces, inaltul oficial european a indicat nevoia intaririi capacitatii administrative a beneficiarilor si sustinerea lor in dezvoltarea de proiecte mature.

„Romania are nevoie de proiecte de buna calitate si pentru aceasta sunt necesare proceduri simplificate si o capacitate administrativa consolidata. Serviciile din subordinea mea sunt intotdeauna pregatite sa ofere asistenta administratiei nationale”, a mai afirmat Corina Cretu.

In perioada 2014 — 2020, Romania beneficiaza de o alocare de peste 30 miliarde de euro din Fondurile structurale si de investitii europene. Investitiile au in vedere, printre altele, atingerea tintei de 2% din PIB alocati cercetarii, cresterea procentului de energie din surse regenerabile pana la 24% din total, reducerea numarului persoanelor in pericol de saracie sau excluziune cu 580.000, fata de anul 2008, si imbunatatirea eficientei administrative prin reforme.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top