Corina Cretu: Romania va beneficia in perioada 2021-2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor din cadrul Politicii de Coeziune

comisar_corina_cretu_2018_web_0.jpg

Corina Cretu, Member of the EC in charge of Regional Policy, on the left, speaks at a bilateral meeting with Neal Rackleef, US Assistant Secretary for Community Planning and Development, seen from back view, at the 9th World Urban Forum in Kuala Lumpur, on February 9th, 2018.

Romania va beneficia in perioada 2021 – 2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor prin Politica de Coeziune, respectiv peste 300 de euro pe cap de locuitor, a declarat, marti, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, la conferinta la nivel inalt privind viitorul Politicii de Coeziune.

“Am negociat, asa cum stiti, in noul cadru financiar multianual. Ne-am luptat sa ramanem la aceeasi metoda de alocare a fondurilor europene, o metoda pe care o numim ‘metoda Berlin’, care a fost folosita inca din anul 1999 si care s-a bazat pe Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Potrivit acestei metode, Romania va beneficia in perioada 2021-2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor din cadrul Politicii de Coeziune in viitorul cadru financiar multianual. Vreau sa va spun ca aceasta inseamna peste 300 de euro pe cap de locuitor in Romania. Aceasta este logica Politicii de Coeziune: cu cat esti mai bogat, cu atat primesti mai putin. Deci, Olanda va primi 13 euro pe cap de locuitor, iar tari ca Slovacia, Romania, Bulgaria, Grecia vor primi mai mult”, a spus Corina Cretu.

Comisarul european a subliniat ca puterea si unitatea Uniunii Europene stau in coeziunea dintre statele membre, fiind expresia solidaritatii si insemnand un sprijin pentru statele nou intrate de a reduce decalajele economice si sociale.

“In lunile care au trecut, am negociat acest cadru, acest buget si cred ca politica regionala a iesit victorioasa din aceasta batalie, dar, sigur, propunerea noastra este acum in mainile Parlamentului European si ale Consiliului European, care sunt co-legislatori, iar pentru prima data in istoria Uniunii Europene am reusit sa avem cea mai mare anvelopa pentru Politica de Coeziune, de 373 de miliarde de euro pentru 27 de state membre”, a adaugat Cretu.

Sursa: Agerpres.ro

One thought on “Corina Cretu: Romania va beneficia in perioada 2021-2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor din cadrul Politicii de Coeziune”

  1. Balici Mihai spune:

    Stati sa vedem daca ma rezista UE
    Dar nu ati spus nimic cu cat va creste contributia Romaniei la bugetul UE , ca in aceasta perioada a iesit Anglia un contributor de baza
    Si de ce nu se face un audit corect -pe perioada 2007-2013 , ce a primit ca fonduri Romania , ce a platit Romania contributia la bugetul UE, in bani ,dar si indirect prin distrugerea economiei romanesti
    Nu stiu cum se face , creste PIB , CRESTE BUNASTARE, DAR DATORIA EXTERNA CRESTE GALOPANT ESTE DE NEOPRIT , si acum am ajuns la 150 de miliarde de euro datorie interna si externa si ne imprumutam in continuu anual de 20-25 de miliarde de euro si ne vom trezi precum Grecia in insolventa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.