Creatorii de filmulete pe YouTube vor putea obtine investitii dintr-un fond de 50 milioane dolari, condus de un fost manager din Google

YouTube_1.jpg

Creatorii de filmulete pe YouTube sau pe retelele sociale vor putea obtine finantari pentru dezvoltarea afacerilor de continut online printr-un nou fond de investitii, de 50 de milioane de dolari, constituit in SUA.

Next 10 Ventures se prezinta drept primul fond integrat pe verticala focalizat pe creatorii de content.

Firma de investitii spune ca va ajuta, prin capital si cunostinte manageriale, la dezvoltarea de noi afaceri si servicii de tehnologie centrate in jurul economiei creative – Creator economy, care a aparut in ultimul deceniu, odata cu adoptarea in masa a platformelor video digitale si a retelelor sociale.

Fondul este condus de Benjamin Grubbs, fondator si director general (CEO). El a fost director global al Top Creator Partnerships, la YouTube si a avut diverse functii de conducere in Google.

“In ultimii cinci ani, am vazut cu ochii mei cresterea imensa a economiei creative in ceea ce priveste expunerea, implicarea consumatorilor si comercializarea. Estimam ca economia creativa va ajunge, la nivel global, excluzand China, la 23 miliarde de dolari in anul 2018, condusa de zeci de mii de creatori care traiesc din platformele video si retelele sociale. Aceasta scara ofera companiei noastre o oportunitate ampla de a construi active care produc valori semnificative in anii urmatori” – a declarat Grubbs, intr-un comunicat al firmei de investitii.

Fondul se concentreaza pe creartori de continut care au ca principal segment de public copiii si adultii tineri. Firma va cauta parteneriate si oportunitati in:

  • Creare de continut video si proprietate intelectuala,
  • Comert online,
  • Produse si servicii bazate pe comunitate.

Fiecare investitie va fi cuprinsa intre nivelurile seed si early round, variind in functie de oportunitatea de business.

De asemenea, urmeaza sa fie creat si un fond focalizat pe crearea de continut educational.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.