Credit de investitii pentru clientii cu activitatea principala in sectorul agricol din surse IFC

Aceasta fisa de credit a fost actualizata in martie 2013.
Banca

Banca Comerciala Romana S.A.

Introducere

Destinatie: finantarea proiectelor de investitii si/sau capitalul de lucru ale beneficiarilor eligibili; in cazul clientilor PFA se pot acorda doar credite pentru investitii.

Solicitanti eligibili

Beneficiari eligibili: intreprinderile mici si mijlocii, microintreprinderile, inclusiv intreprinderile individuale, familiale, persoane fizice autorizate cu activitate principala in sectorul agricol, societatile cooperatiste care se constituie si functioneaza conform legislatiei in domeniu, respectiv orice entitate legal constituita conform legislatiei romanesti.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa indeplineasca si criteriile de eligibilitate impuse de banca pentru segmentele de clienti corporate, microintreprinderi si PFA.

Activitati eligibile

Proiecte eligibile – proiecte ale beneficiarilor eligibili referitoare la orice activitate in agricultura si/sau procesarea produselor alimentare cu exceptia celor excluse la creditare prin normele interne si a celor excluse de IFC de la finantare.

Moneda: RON sau EUR.
Plafon maxim: 2 milioane EUR (sau echivalent RON), tinand cont si de valoarea maxima stabilita de reglementarile interne ale BCR in vigoare pentru fiecare tip de credit:
  • un beneficiar poate accesa unul sau mai multe credite acordate din sursa IFC, cu conditia ca valoarea fiecarui credit sa nu depasească 2 milioane EUR (sau echivalent RON); in cazuri justificate se pot acorda credite care sa depaseasca această limita, numai cu acordul prealabil al IFC.
  • pentru proiectele de investitii a caror valoare depaseste valoarea maxima a creditelor acordate din imprumutul IFC, banca poate acorda credite din surse proprii beneficiarilor eligibili, in conditiile prevazute de reglementarile interne.

Perioada de acordare: termen mediu sau lung de minim 3 ani, in functie de solicitarea clientului, de perioadele maxime de acordare specifice fiecarui tip de credit si prevazute in reglemetarile interne in vigoare, precum si de istoricul beneficiarului in ceea ce priveste rambursarea creditelor.

Perioada de gratie: se va acorda in conformitate cu reglementarile interne BCR, in vigoare la data acordarii creditului si specifice fiecarui tip de credit.

Rambursari: in rate egale lunare/trimestriale.

Termene limita

Acest program nu are termen limita.

Sursa: Banca Comerciala Romana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Date de contact finantator
BANCA COMERCIALA ROMANA

B-dul Regina Elisabeta, nr.5

Sector 3, Bucuresti

Tel: 021 / 407.42.00

E-mail: [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.