Ultimele cinci locuri disponibile pentru experti si consultanti in fonduri europene

structuralProgramul National de Formare Sistematica (www.StructuralFunds.ro), destinat formarii managerilor, consultantilor si expertilor in fonduri europene, demarat in anul 2007, prin parteneriatul dintre Fundatia EUROLINK-Casa Europei si Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” a ajuns la cea de-a 18-a serie de cursanti (perioada iulie-octombrie 2011) pentru care mai sunt disponibile cinci locuri.

Cursul practic post-universitar se desfasoara on-line, pe o durata de aproximativ 3 luni si contine o diversitate de module distincte, care sunt inserate succesiv pe o pagina dedicata de internet.

Printre modulele de curs se numara: Managementul ciclului de proiect; Completarea cererii de finantare si realizarea dosarului tehnic al proiectului; Studiul de fezabilitate, analiza de risc si senzitivitate; Planul de afaceri, analiza cost-beneficii si bugetarea proiectului; Achizitiile publice si ajutorul de stat; Dezvoltarea turismului; Evaluare, audit si comunicare.

Coordonarea Stiintifica este asigurata de Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU, Sef al Departamentului de Integrare Europeana al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane si trainer acreditat din cadrul “Team Europe” al Comisiei Europene in Romania.

Ca un plus, incepand cu noua serie de studenti, am adaugat urmatoarele componente:

– managementul inovarii si al proiectelor inovative din Fonduri Europene;

– formarea parteneriatelor si coordonarea consortiilor de parteneri europeni;

– proiectele multi-nationale prin implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si programelor de cooperare transnationala pentru Marea Neagra.

Absolvirea studiilor teoretice si practice respective si-a probat temeinicia si relevanta atat pentru cei din sectorul public, cat si din mediul privat prin: punctajele favorabile obtinute de proiectele avansate de participanti sau beneficiarii acestora; incadrarea flexibila in noile echipe de proiect formate; recunoasterea formarii pentru obtinerea unei trepte profesionale superioare; inscrierea gratuita, la cerere, in Baza de Date a Expertilor, Consultantilor si Managerilor specializati in proiectele co-finantate din Fonduri Europene.

De asemenea, cursantii beneficiaza de facilitati si reduceri de participare la celelalte programe de training / evenimente organizate de Fundatia EUROLINK si partenerii institutionali ai acesteia.

Programul se soldeaza cu un Certificat de Absolvire insotit de o Anexa de Studii care marcheaza detaliat toate modulele urmate, numarul de ore afectate si modul in care se asigura evaluarea cunostintelor si abilitatilor.

Pentru detalii suplimentare si inscrieri, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina de internet www.StructuralFunds.ro sau sa contacteze Secretariatul Tehnic la adresa de e-mail [email protected] sau telefon/fax: 021.2304997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.