Credite de 23 de milioane de euro disponibile prin Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri

Elvetia_steag.jpg

Elvetia_steagMinisterului Finantelor Publice si ai Ministerului Economiei au semnat cu partea elvetiana acordul pentru “Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri”, care va fi derulat prin CEC Bank, in calitate de banca partenera.

Acesta reprezinta al doilea acord de proiect semnat in cadrul “Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse”, pentru care Ministerul Finantelor Publice are rol de Unitate Nationala de Coordonare.

Proiectul vizeaza acordarea de credite de investitii pentru IMM-urile din Romania in 4 domenii prioritare: productie, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati.

“Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri” urmareste cresterea numarului de locuri de munca la nivelul IMM-urilor, imbunatatirea ratei de supravietuire a start-up-urilor, precum si cresterea profitabilitatii celor 4 sectoare vizate si a cifrei de afaceri a IMM-urilor.

Proiectul, al carui beneficiar este Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, are o valoare de 28,524 milioane franci elvetieni (echivalentul a 23 de milioane de euro), din care 20 milioane franci elvetieni (70%) reprezinta grantul elvetian, iar diferenta de 8,524 milioane franci elvetieni (30%) reprezinta contributia bancii CEC Bank in acest program. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani de la data semnarii acordului.

“Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri” va fi implementat pe intreg teritoriul Romaniei, iar inscrierea in Program se va realiza direct la unitatile teritoriale ale CEC Bank. Banca va face analiza in conformitate cu normele proprii de creditare corelate cu obiectivele si prevederile documentelor aferente Programului.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.