Tractorul imprumuta un milion de euro pentru continuarea productiei

Tractorul Brasov a contractat un imprumut de 3,4 milioane lei (echivalent a aproape un milion de euro) de la Banca Carpatica, pentru achizitionarea de materii prime necesare productiei si pentru plata energiei si a altor utilitati.

Creditul va fi rambursat in termen de un an si a fost gajat cu un activ al societatii, neutilizat in procesul de productie.

“De cateva luni platim energia in avans, dar avem fata de furnizorii de utilitati o datorie istorica pe care am gajat-o cu active”, a afirmat Titus serban, directorul general al uzinei.

La inceputul lunii septembrie, uzina Tractorul a functionat la capacitate redusa dupa ce Electrica Brasov a restrictionat alimentarea cu energie electrica din cauza datoriilor.

Problemele au fost rezolvate temporar, dupa ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat un memorandum cu Electrica ce permite uzinei sa beneficieze de curent pe o perioada limitata, in schimbul unor active ipotecate in favoarea furnizorului de electricitate pentru garantarea platii datoriilor istorice.

Sursa: Gandul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.