Credite pentru IMM. Care sunt cele mai bune oferte ale bancilor

criza.jpg

credit-immIntr-o perioada in care finantarea devine din ce in ce mai scumpa, oferta bancilor pentru IMM-uri este destul de redusa. Banca Transilvania, BCR si Raiffeisen se numara printre bancile dispuse sa finanteze IMM-urile. Rata dobanzii variaza intre 4,5% si 10% pe an, iar perioada de rambursare incepe de la 12 luni si se poate extinde pana la 10 ani.

De cele mai multe ori, clientii IMM beneficiaza si de o perioada de gratie de 6-12 luni, iar suma acordata poate acoperi integral valoarea investitiei. Felul in care sunt folositi banii este monitorizat de banca, reprezentantul firmei trebuind sa prezinte dupa fiecare tragere documentele care atesta ca sumele au fost cheltuite conform intelegerii contractuale.

Bancile au pregatit si oferte de credite imobiliare pentru microintreprinderi. Perioada de rambursare este extinsa la 15 ani pentru a permite imprumutarea unor sume mai mari, fara a exista un avans minim.

Exista credite cu analiza simplificata, rapide, cu scrisori de garantie bancara, pentru firme nou infiintate sau credite rapide din surse BERD. Perioada de rambursare variaza intre 12 luni si 10 ani, iar suma maxima care poate fi imprumutata ajunge la 100.000 de euro sau echivalentul in lei.

Mai multe detalii: Business24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.