Cum atragem si folosim eficient banii europeni pentru noi proiecte de investitii

structural.jpgPana la 500  de milioane de Euro vor fi disponibile prin EPMF –
European Progress Microfinance Facility  acordat de Uniunea Europeana
prin institutiile financiare ale grupului Bancii Europene de Investitii
pentru a-i sprijini pe cei incepatori in afaceri sau pe cei
disponibilizati in urma crizei actuale, care vor sa inceapa o afacere
pe cont propriu.

Banii pot fi accesati de cei care prezinta un plan de afaceri viabil si urmaresc sa il puna in valoare prin obtinerea unei finantari start-up de pana la 25.000 de Euro.

Totodata, noua ECO-INITIATIVA pentru PROIECTE EUROPENE, se adreseaza in principal celor care au dezvoltat produse, servicii si practici de management ori procese de productie/servicii ecologice care nu au reusit, pana in prezent, sa se bucure de un marketing eficient multumita fondului special de 35 milioane de Euro prin depunerea de proiecte, destinate sa depaseasca din mers barierele noilor piete si sa le transforme in viitoare inovatii ecologice de succes.

In acest sens, Platforma "EU-RO Clearing Funds", coordonata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, partener de dialog consultativ structurat, in principal cu Comisia Europeana, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) si cu Asociatia Consultantilor din Romania pentru Absorbtia Fondurilor Europene (ACRAFE), va informeaza ca incepand cu data de 1 iulie 2010 inaugureaza – printr-o editie speciala a SCOLII BANILOR EUROPENI – noul Simulator de Proiecte de Investii si Afaceri PRO-ANTREPRENOR, instrument special conceput pentru informare, consiliere, expertiza specializata si match-making (identificarea partenerilor de afaceri) adresat tuturor persoanelor, indeosebi tinere, care doresc sa demareze o investitie privata de tip start-up sau sa continue consolidarea pe baze eco-eficiente a afacerii deja incepute, pe baza utilizarii fondurilor disponibile direct la Bruxelles.

In acest context, in seria de reuniuni de afaceri "Scoala Banilor Europeni", care a debutat cu succes in luna ianuarie, organizam o EDITIE ESTIVALA speciala la Hotel Elizeu din Bucuresti, in perioada 16-18 iulie 2010.

Evenimentul este organizat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei in parteneriat cu prestigiosul Knowledge Management Institute – sucursala Romania  (Knomacons.ro; kminstitute.org). Special Guest Lecturer: Octavian SERBAN, MBA la Georgetown University / Certified Knowledge Manager / trainer si manager de proiecte, cu o vasta experienta internationala si cu mediul de afaceri intern.

Urmand recomandarile prevazute de UE in Entrepreneurship Action Plan, ne vom focaliza in mod esential pe componenta de "learning by doing" (sa invatam prin actiune practica si dinamica) si pe "metoda interactiunii" cu mediul extern si comunitatile locale. Participantii dezvolta un proiect de investitie economica reala in cadrul propriei afaceri/companii. In vederea atingerii acestui obiectiv, cursantii lucreaza in echipa, in cadrul unei structuri de lucru stabilite, configureaza functiile, procesele si obiectivele unei firme reale, fiind responsabilizati pentru toate aspectele de management ale proiectului.

Participantii au sansa sa scrie pas cu pas un proiect si sa-si clarifice teme-cheie precum:

1. Alegerea in mod optim a finantarilor externe pentru proiecte de investitii – cititul printre randuri, lectii de urmat, invataminte extrase, noile oportunitati de finantare UE;

2. Parcurgerea drumului de la idee la punerea realista in practica a unui proiect de investitii; formularea unui plan atractiv de afaceri si conceperea matricei cadru logic;

3. Ce presupune bancabilitatea unui proiect si  ce anume semnarea contractului de finantare;

4. Stratageme de urmat inainte si dupa obtinerea unei finantari pentru un anumit proiect;

6. Avantajele realizarii unei bune strategii de relationare (networking) si a lobby-ului in favoarea unei idei, actiuni, proiect.

Beneficiile esentiale ale participarii
: materiale bibliografice in mapele reuniunii; CD-ul Forumului National Civic si de Afaceri din cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor 2010; eliberarea Certificatului de Absolvire al Scolii de Vara si modulului international "Knowledge Management Specialist"; oportunitate de selectare pentru stagiu profesional (internship) in cadrul organizatiilor/companiilor partenere ale Casei Europei EUROLINK; pauze de cafea si doua pranzuri la Restaurantul Arpage; plimbare ghidata in centrul istoric al Capitalei si in Parcul Herastrau pentru oaspetii din tara;.

Termenul limita de primire a formularului de inscriere este cel mai tarziu  pana in data de 8 iulie 2010.

Inscrierea participantilor se va face conform principiului "primul venit-primul servit", in limita celor 20 locuri disponibile. Valoarea contributiei banesti aferente este de 645 lei / persoana.

Mai multe informatii sunt disponibile pe paginile de internet www.StructuralFunds.ro; www.HouseofEurope.ro sau pot fi solicitate la adresa de e-mail: [email protected] sau direct la telefon: 021.2304997; 021.2315288.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.